Τίποτα δεν σταματά την «επανάσταση» στο ποδόσφαιρο!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 10:19
Τίποτα δεν σταματά την «επανάσταση» στο ποδόσφαιρο!

Ο κόσμος κοιμάται όρθιος. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, το απόσταγμα της ιστορίας των 12 ποδοσφαιρικών κλαμπ να δραπετεύσουν από την UEFA. Να φτιάξουν δική τους ευρωπαϊκή λίγκα, διότι οικονομικά δεν τους συμφέρει να συνεχίζουν να συμμετέχουν στα δυο κύπελλα που διοργανώνει με τα δικά της μέτρα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Το πώς, λοιπόν, αντέδρασαν οι οπαδοί στην Ευρώπη και το πώς σχολίασαν την «επανάσταση των 12» φανερώνουν πως ο κόσμος έχει άγρια μεσάνυχτα και στα πιο χρήσιμα πράγματα. Γνωστό αυτό από τότε που βγήκαν οι λάσπες, αλλά επιβεβαιώθηκε για μία φορά ακόμα.

Υποκριτικό πέρα για πέρα να καταδικάζεται το προοδευτικό. Το σύγχρονο. Το απαραίτητο. Κι αν δεν είναι υποκριτικό, σίγουρα εκφράζει άγνοια. Ασχετοσύνη.

Τι σε νοιάζει εσένα, κύριε οπαδέ, αν η ομάδα σου συμμετέχει σ΄ αυτή ή την άλλη διοργάνωση. Σε ευρωπαϊκό κύπελλο μ’ αυτές ή τις άλλες προδιαγραφές. Μήπως σε ρώτησε ποτέ κανείς πώς να διεξάγεται το πρωτάθλημα ή το άλφα και βήτα κύπελλο Ευρώπης;

Ενόχλησε ένα πράμα. Μ’ αυτό που αποπειράθηκαν να κάνουν οι 12 «πλούσιες» ομάδες -και σίγουρα θα ακολουθούσαν κι άλλες πλούσιες στο νέο κόλπο-, σταματάει το παραμύθι της… λαϊκής ομάδας. Επειδή ό,τι σχεδιαζόταν αποσκοπούσε σε αύξηση των κερδών των «12».

Ο οπαδός και τα ΜΜΕ που πάνε πάσο τον οπαδό - θεωρούν ότι η ομάδα είναι λαϊκή. Ότι εκπροσωπεί λαό. Βεβαίως!!! Καμιά αντίρρηση. Η ομάδα εκπροσωπεί λαό, όχι τον λεφτά πρόεδρο. Όχι τον παικταρά που σήμερα φοράει τη φανέλα κι αύριο δεν τον ξέρουμε και δεν μας ξέρει. Και λαό εκπροσωπεί η ομάδα και ιδεολογία και Ιστορία, μνήμες και δοξασμένο παρελθόν. Ποιος λέει όχι.

Αυτό που δεν έγινε με τους «12» σ’ αυτή τη φάση, θα πραγματοποιηθεί αύριο. Μετά από πέντε ή 15 χρόνια. Ό,τι είναι να γίνει δεν υπάρχει δύναμη να το σταματήσει. Θέμα χρόνου είναι. Και ο οπαδός θα συμβιβαστεί για μια άλλη φορά. Θα συνεχίσει, δηλαδή, να θεωρεί τη Ρεάλ και τη Μίλαν, τη Λίβερπουλ και την Μπαρτσελόνα, τον Άγιαξ και την Μπάγερν, ομάδες λαϊκές (ποιος λέει το αντίθετο;) και θα κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, ότι είναι… πολυεθνικές εταιρείες, ιδιωτικές, όχι κρατικές ή ημικρατικές, που εμπορεύονται το ποδοσφαιρικό προϊόν.

.......................................................

Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός Ιβάν πίσω από το «πραξικόπημα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 12:35