Ο θεατρίνος Ρονάλντο. Το ξέρει πολύ καλά ότι είναι η πρώτη φίρμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο περισσότερο πολυφωτογραφημένος. Ότι πρώτα αυτόν απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές έχουν στο σημάδι οι κάμερες. Οι καμέραμεν. Οι τηλεσκηνοθέτες. Γι’ αυτό και ο παίκτης χρόνια τώρα κάνει παιχνίδι με την κάμερα. Κάθε στιγμή. Την ώρα του αγώνα και πριν και μετά. 

Τον βλέπεις (στη φώτο). Έχει τελειώσει το ματς, αποκλείστηκε και λανσάρει απογοήτευση. Τα ΄χει με ποιον; Με τον διαιτητή; Τους συμπαίκτες του; Την ατυχία; Με τι; Με τίποτα και με κανέναν. Θέατρο πάλι παίζει και δίνει μεροκάματο στους φωτορεπόρτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία είναι η πιο αντιποδοσφαιρική ομάδα, με προπονητή τον Σάντος. Είναι η ομάδα που σταματά τον χρόνο στο γήπεδο. Που σταματά την κίνηση της μπάλας. Σε κάθε ματς όσο το αποτέλεσμα είναι 0-0 οι διεθνείς της Πορτογαλίας παραλαμβάνουν την μπάλα ακούνητοι. Όχι εν κινήσει. Δεν τρέχουν, περπατάνε. Και στέλνουν την μπάλα σε συμπαίκτη, ο οποίος την περιμένει, όπως άλλος περιμένει το λεωφορείο στη στάση. Μπάστακας.

Μπαίνει το γκολ, το 1-0 του Βελγίου στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου, και το σκηνικό αλλάζει. Πολύ περίεργο και ανεξήγητο, στο βήτα ημίχρονο εντελώς αυτοκτονικά το Βέλγιο αποσύρεται και περιμένει στα καρέ του την Πορτογαλία. Η οποία πλέον… «υποχρεώθηκε» να παίξει επιθετικά, σύμφωνα με την παράδοση της, αλλά δεν είναι εκπαιδευμένη να φοράει λάτιν κοστούμι με προπονητή τον Σάντος από το 2014. 

Τον ξέρουμε πολύ καλά τον 67χρονο Σάντος, πριν την τετραετία του στην εθνική ομάδα, δύο φορές στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ και ένα μικρό πέρασμα στον Παναθηναϊκό, Έδωσε ένα… μεταμοντέρνο αντιπαθητικό στυλ στην Εθνική Πορτογαλίας και πήρε την πρωτιά στην Ευρώπη πριν πέντε χρόνια. Και το 2016 και στο τωρινό ευρωπαϊκό προκρίθηκε στους «16» ως… τρίτη στον όμιλό της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ε, μέχρι εδώ ήταν. Της άξιζε να περάσει χθες το ανώτερό της Βέλγιο, είχε δοκάρι, είχε και ευκαιρίες, αλλά πλήρωσε την αγωνιστική συμπεριφορά της στα προηγούμενα ματς. 

……………………………….

Είχαν πλακωθεί μεταξύ τους στα αποδυτήρια οι Ολλανδοί;… , διάβασε apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης