Ο Ωνάσης ήθελε να βάλει κάποιον να σπάσει το κεφάλι του Νιάρχου. Η αντιπάθεια, όχι ακριβώς αντιπάθεια, αλλά κάτι πιο βαθύ και πιο βαρύ, έκανε τον έναν εφοπλιστή να θέλει το κακό του άλλου. Τα ίδια, άλλωστε, συναισθήματα μίσους είχαν καταλάβει σε επίπεδο εμμονής, ικανής να αναλυθεί από βετεράνο ψυχίατρο, και τον Σταύρο Νιάρχο (1909) για τον μπατσανάκη του Αριστοτέλη Ωνάση (1906).

Συμβαίνει. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο ανθρώπους πιθανόν να ξεφύγει, να πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Πριν χρόνια στο Ισραήλ συνελήφθησαν δυο ισχυροί εκδότες εφημερίδων διότι και οι δύο είχαν μισθώσει επαγγελματία εκτελεστή προκειμένου ο ένας να βγάλει τον άλλον από τη μέση. Τελικά το τυφλό εκδικητικό πάθος του ενός για τον άλλον τους έστειλε στη φυλακή και τους δυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τον Σωκράτη Κόκκαλη είχαν φτάσει στα άκρα. Οι διαφορές τους, όμως, στις μπίζνες απλώς περιορίστηκαν στα διεθνή δικαστήρια και εξαφάνισαν τις φιλικές σχέσεις των δυο κάποτε περισσότερο ισχυρών οικογενειών στην Ελλάδα. Αυτό που παίζει στη Γαλλία προσφέρεται για το απίθανο των απίθανων σενάριο κινηματογραφικό. Arnault vs Pinault. Η εκτός ορίων κόντρα δύο αυτοκρατοριών.

Από τη μια ο Φρανσουά Πινό, παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με τη Μεξικάνα, πρώην χολιγουντιανή σταρ Σάλμα Χάγιεκ (φώτο), γεννηθείς το 1962, σαν σήμερα 28 Μαΐου. Από την άλλη ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία, ο Μπερνάρ Αρνό (1949). Δύο μεγιστάνες, στην κορυφή της λίστας των πολυδισεκατομμυριούχων του πλανήτη, έχουν κηρύξει πόλεμο μέχρι εσχάτων. Αν είναι δυνατόν! Ποιο; Ο ένας χρηματοδότησε τη βιογραφία του άλλου, με σκοπό να παρουσιαστεί παλιάνθρωπος, αδίστακτος, παράνομος κ.ά. «τιμητικούς» χαρακτηρισμούς.

Η κόντρα κρατάει περισσότερο από 25 χρόνια ανάμεσα στους δυο πολυεθνικούς και πολυσυλλεκτικούς επιχειρηματίες και ξεκίνησε από τα κρασιά. Ο ένας κατασκοπεύει τον άλλον και, όπως είπε κάποιος, και οι δυο είναι σε θέση να διοικήσουν τις εταιρείες του αντιπάλου. Τόσο καλά γνωρίζει ο ένας τις κινήσεις και τις… σκέψεις του άλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρπακτικά της ζούγκλας ο Πινό και ο Αρνό. Ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά το αγοράζουν. Σούπερ μάρκετ, είδη πολυτελείας, κατασκευαστικές, εργοστάσια όπλων, οίκοι δημοπρασιών, τα πάντα. Ο τομέας όπου ο ανταγωνισμός έγινε πιο άγριος ήταν ο χώρος της μόδας. Κυρίως, ποιος από τους δυο θα θεωρηθεί ο μεγαλύτερος μαικήνας στον κόσμο των τεχνών.  

………………………………………………………….

Τα λεφτουδάκια του Λουτσέσκου στη Σαουδική Αραβία, διάβασε apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης