Η Αγγλία είναι το πρώτο όνομα στο ποδόσφαιρο. Έτσι είναι είτε το παραδέχεται κανείς, είτε όχι. Κι όχι μόνο διότι στην Αγγλία γίνεται το καλύτερο, το πιο ανταγωνιστικό, αλλά και το πλέον εμπορικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Είναι η παράδοση. Δικιά της, κληρονομιά της είναι η παράδοση στη μπαλα. Της Αγγλίας. Όπως η Ελλάδα κρατάει την παράδοση στην αρχαία τραγωδία. Όπως η δικαιοσύνη είναι έργο που δούλεψε η αρχαία Ρώμη.

Πάντα η Αγγλία θεωρούνταν ισχυρή δύναμη στη μπαλα. Και υποτίθεται πως με την κατάκτηση του μουντιάλ το 1966 (φώτο) μπήκε στο κόλπο των διεθνών διακρίσεων και η Αγγλία. Που μέχρι τότε δεν είχε ανάγκη από κούπες για να επιβεβαιώνεται η ανωτερότητα της. Το σήκωσε το 1966, οι αγώνες είχαν γίνει στην Αγγλία και κερδισαν με σκανδαλώδη τρόπο στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασαν 55 χρόνια και η Αγγλία ξαναέφτασε σε τελικό. Πέρα από τις αποτυχίες της στα δυο μεγάλα τουρνουά, το παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό, στο Ουέμπλεϋ, όπου έδινε τα ματς έδρας έφαγε τα χαστούκια της. Γκέλες η μια μετά την άλλη. Μέχρι και η Ελλάδα με τον μακαρίτη Αρχοντίδη στον πάγκο πήρε ”Χ”.

Η καλύτερη θέση της Αγγλίας σε μουντιάλ ήταν η τέταρτη θέση το 1990 και το 2018. Και στο ευρώ η τρίτη θέση το 1996 μαζί με την Γαλλία και το 1996 μαζί με την Γερμανία. Αυτές είναι όλες κι όλες οι ”διακρίσεις” της Αγγλίας, η οποία πάντα υπολογιζέται αέρα πατέρα ως κάτι… διαφορετικό. Τέλος πάντων όχι όπως η Πολωνία και η Σουηδία, η Ελλάδα και η Ρουμανία.

Πόσα εκατομμύρια Άγγλοι γεννήθηκαν μετά το 1966 και πέθαναν πριν ξαναδούν την εθνική ομάδα σε τελικό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………………………………………………….

Οι φρικτές μνήμες τρομου ξύπνησαν μετά από αιώνες στην ποδοσφαιρική Αγγλια, διάβασε στο apodytiriakias.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης