Η πιάτσα έχει παρεξηγήσει τον Ελευθέριο Αυγενάκη. Τον θεωρούν ολότελα αποτυχημένο και όλοι απορούν γιατί τον κρατάει ο Μητσοτάκης. Τόσο ξέρουν, τόσο καταλαβαίνουν. Ο νεοδημοκράτης υφυπουργός Αθλητισμού είναι πανέξυπνος. Ο γάτος με ατσάλινη ουρά. Μακράν ο περισσότερο πετυχημένος, το δε έργο του είναι αδύνατον να μην εκτιμηθεί στον αιώνα.

Συγκεκριμένα πράγματα. Προκειμένου να βγάλει δικούς του ομοσπονδιάρχες, ο διαβολικός Αυγενάκης μπλέχτηκε στις εκλογές. Και έχασε πανηγυρικά σε κάθε κάλπη που στήθηκε σε ομοσπονδία. Ανεπανάληπτο επίτευγμα χωρίς προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχρισε υποψήφιους προέδρους ομοσπονδιών ο Αυγενάκης. Έκανε περιοδείες, μοίρασε λεφτά, συναντήθηκε με αθλητές ονόματα για να στηρίξουν τις επιλογές του. Και τι κατάφερε; Δεν εξέλεξε ούτε έναν δικό του. Τέτοιο σουξέ κυβερνητικό δεν έχει ξαναγίνει.

Είχε καλέσει στο γραφείο του ο Αυγενάκης ομοσπονδιάρχη και του είπε: «Θα σε βοηθήσω». Ο άνθρωπος σάλταρε: «Αμάν, μην το κάνεις, σε ικετεύω, Λευτέρη, θα με κάψεις αν δηλώσεις ότι με υποστηρίζεις… Αν θες να ξαναβγώ, μην μπερδευτείς, χάρη στο ζητώ!».

Τεράστιας πολιτικής αξίας η υποθήκη που θα αφήσει ο Αυγενάκης όταν θα αποχωρήσει από το πόστο του υφυπουργού Αθλητισμού. Με τις ενέργειές του απέδειξε την αναποτελεσματικότητα των υπουργών. Ότι είναι παραμύθι η ουσιαστική προσφορά κυβερνητικού έργου. Ότι είναι αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος οι υποσχέσεις, οι δεσμεύσεις και οι απολογισμοί στη θητεία τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποτυχία του 49χρονου Αυγενάκη από την ηρωική Μεσαρά φωτίζει την αλήθεια της υπουργικής απάτης. Έρχονται και φεύγουν, με την προσωπική αυλή συνεργατών που επιβαρύνουν το δημόσιο και στην τελική πέρα από τα λόγια δεν έχουν κάνει τίποτα. Με τη γραφικότητά του ο Αυγενάκης ξεβράκωσε όλους τους συναδέλφους του, σημερινούς και χθεσινούς, αλλά και αυριανούς. Εύγε, Ελευθέριε. 

……………………………….

Ποιος είναι ο Ρολάντ Γκαρός και ποια η μπίζνα στο τουρνουά τένις, διάβασε apodytiriakias.gr

ΣΤΑ 30 ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΡΟΛΑΝΤ ΓΚΑΡΟΣ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης