Το καλοκαίρι του 2015 ο Γκανέζος σούπερ σταρ Μάϊκλ Εσιέν (1982) συμφωνεί με τον Παναθηναϊκό. Ο πανζουρλισμός στο αεροδρόμιο με την άφιξη του μαύρου. Χιλιάδες οπαδοί, χωρίς λογική, χωρίς μνήμη, χωρίς κρίση, αποθεώνουν τον τότε 33χρονο πρώην παικταρά, βρίζουν τον Ολυμπιακό και με συνθήματα βγάζουν τη σιγουριά τους ότι έχουν κιόλας κατακτήσει το προσεχές πρωτάθλημα.

Γελοίο σκηνικό, μα την αλήθεια, όμως όχι και πρωτοφανέρωτο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό τους θεωρούν «δικό τους» έναν αλλοδαπό ποδοσφαιριστή, με τον οποίο μόλις πριν μια ώρα δεν έχουν την παραμικρή σχέση. Και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι γιατί, διάολε, ο βετεράνος Μάικλ Εσιέν προτίμησε τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα κατώτερη της φήμης του και ένα πρωτάθλημα πατσαβούρα. Καμιά σκέψη αν ο Εσιέν είναι «χαλασμένος», τελειωμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, μάλιστα από την πρώτη μέρα που ακούμπησε μπάλα, ο Εσιέν ήρθε στην Ελλάδα σακατεμένος. Δεν έπαιξε, άλλωστε, στον Παναθηναϊκό ούτε ένα πεντάλεπτο ως… Εσιέν. Στο παρελθόν έπαιξε σε Λυών, Ρεάλ, Τσέλσυ, Μίλαν. Στη φώτο, με τον Ζέκα.

Το καλοκαίρι του 2015 επίσης ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη παρουσιάζει τη μεταγραφή του αιώνα. Του Βούλγαρου Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ. Το δούλεμα στον κοσμάκη, που βέβαια ψοφάει να… δουλεύεται. Εμφανίζεται, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη ο Μπερμπάτωφ και από μικροφώνου αποκαλεί «Αδέλφια μου» τους παοκτσήδες, τους Θεσσαλονικιούς. Ούτε αρχηγός κόμματος να ήταν από το μπαλκόνι παραμονές εκλογών. 

Και ο Μπερμπάτωφ (γεννημένος Ιανουάριο 1981), όπως ο Εσιέν, ήταν ελεύθερος, χωρίς συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Είχε παίξει στην Γερμανία και στην Αγγλία σε Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ. Και στη γαλλική Μονακό. Στο γήπεδο, όσες φορές τον χρησιμοποίησε ο ΠΑΟΚ, ο Βούλγαρος ήταν να τον λυπάσαι. Έφυγε πριν την ώρα του και δεν ξανάπαιξε σε καμιά ομάδα, ούτε στην πατρίδα του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά το ”παλτό” Μπερμπάτωφ κόστισε συνολικά 4 εκ. Πολλά;  Λίγα, πολύ λίγα λεφτά αν σκεφτεί κανείς τον πλούτο των συναισθημάτων που προκάλεσε στους παοκτσήδες και τις ελπίδες που τους χάρισε.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ένα τέρας στην πυροβολαρχία του Ολυμπιακού, επιλογή του Μαρτίνς, διάβασε apodytiriakias.gr

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης