Εκλέγεται πάλι πρόεδρος στη Ρωσία ο Βλαδίμηρος Πούτιν και ο πασών των Ρωσιών πατριάρχης τελεί δοξολογία στο Κρεμλίνο υπέρ του πράκτορα. Όποιος πει ότι ο πατριάρχης Κύριλλος είναι λαμόγιο του Πούτιν ή ότι δεν ξηγήθηκε χριστιανικά είναι πέρα για πέρα λάθος. Στη φωτογραφία τι βλέπεις; Τον τσάρο και τον πατριάρχη. Κάνω ερώτηση: Ποιος, άραγε, είναι ο περισσότερο ισχυρός. Χάνει αυτός που λέει ο Πούτιν.

Ποιος Πούτιν. Μπροστά στον άλλον, ο Βλάντο μοιάζει δημόσιος υπάλληλος. Ο άλλος είναι ο εξουσιαστής, ο αυτοκράτορας, ο υπεράνω όλων εκτός του Θεού. Ναι μεν έχει πυρηνικά ο τσάρος και είναι το απόλυτο αφεντικό της μεγάλης χώρας, αλλά ο άλλος είναι ο αληθινός αρχηγός. Ο ηγεμόνας που έρχεται από παλιά. Γιατί είναι άνθρωπος του Θεού. Εκφράζει και εκπροσωπεί την αιώνια εξουσία. Της θρησκείας της αληθινής και το πιο μεγάλο μαγαζί στην αγαπημένη πατρίδα, δηλαδή τη ρωσική Εκκλησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που έκαναν όλοι οι πατριάρχες στους περασμένους αιώνες για πάρτη των τσάρων, δεν έκανε ο αγιότατος και  μακαριότατος Κύριλ όταν ευλόγησε την εισβολή στην Ουκρανία. Και είναι φόρα παρτίδα με τον Πούτιν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πατριάρχης υπηρετεί τον τσάρο. Είναι οι γκραν σουξέ αρχιμαλάκες όσοι ισχυριστούν πως ο Κύριλλος κάνει το παιχνίδι του Πούτιν. Δεν καταλάβατε. Τη δική του εξουσία υπηρετεί ο πατριάρχης πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Και η εκκλησιαστική του πολιτική γίνεται στο όνομα του Θεού. Βέβαια.

Το παραμυθάκι είναι ότι ο Χριστός δίδαξε την Αγάπη, την Ειρήνη, την ισότητα και το Αγαπάτε τον πλησίον. Ο Χριστός, ο χριστιανισμός μιλάει για το… καθήκον. Κάνεις το καθήκον στον Πούτιν, είσαι καλός χριστιανός. Θεωρείς εχθρούς τους Ουκρανούς και τους βομβαρδίζεις, είσαι ενάρετος χριστιανός.  Αυτό λέει ξεκάθαρα ο Κύριλλος. Πως όσα ρωσάκια φαντάρια πεθάνουν στην Ουκρανία, την επίσης χριστιανοορθόδοξη Ουκρανία, θα ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους. Θα πεθάνουν, αλλά κανένα πρόβλημα, αφού θα πάνε στον Παράδεισο με τις ευλογίες της ρωσικής Εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος Πούτιν; Μόνο ο Κύριλ στο όνομα του Θεού έδωσε ήδη άφεση αμαρτιών σ’ όσους Ρώσους σκοτωθούν στην Ουκρανία. Ο Πούτιν είναι σε θέση να δώσει εισιτήριο, μετ’ επιστροφής παρακαλώ, από τον Παράδεισο, στους υποψήφιους Ρώσους νεκρούς στην πουτάνα Ουκρανία; Το μόνο που δίνει ο Πούτιν είναι το μπόνους από ρούβλια στα φαντάρια. Ποιο είναι πιο σημαντικό, τα χρήματα ή η αιώνια ανάπαυση της χριστιανικής ψυχής;

Όλα τα ωραία και πολύ χριστιανικά που είπε ο Κύριλλος, τα πιστεύει. Μέχρι κεραίας. Δεν είναι κανένας αρχοντοαληταράς. Δεν κάνει πολιτική, ούτε είναι μαφιόζος και αρχισυμμορίτης ρασοφόρος, όπως τον κατηγορούν κάποιοι άπιστοι, κάποιοι αιρετικοί στην Ρωσία.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα στον πλανήτη, μακράν… , διάβασε apodytiriakias.gr

https://www.apodytiriakias.gr/koultoura/2022/09/27/auti-einai-i-proti-gunaika-tou-planiti,-makran.aspx

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης