Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μας έκαναν τη μεγάλη χάρη να σπατσάρουν τη διαδικασία του τελικού στο ΟΑΚΑ στα 90 και να μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε και ολίγη γιουροβίζιον. Μα, είναι δυνατόν οι τύποι από την ΕΠΟ να ορίσουν το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς τη βραδιά του ευρωπαϊκού τραγουδιού; Μαλάκια, ξεμαλακία, τη γιουροβίζιον παρακολουθούν εκατομμύρια. Το μόνο που κατάφεραν οι… αρμόδιοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι να δούμε πως μετρήθηκε στις θεαματικότητες η κόντρα Τελικού και Eurovision.

Ο Ολυμπιακός ήταν με διαφορά το φαβορί του τελικού, αλλά δεν ήταν έκπληξη η νίκη του ΠΑΟΚ. Αυτό και μόνο αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση ότι η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης έχει κάνει ιστορικά το μεγάλο άλμα. Μ’ ένα πρωτάθλημα, τέσσερις παρουσίες σε τελικό και τέσσερα κύπελλα την τελευταία πενταετία ο ΠΑΟΚ οριστικά έχει μπει σφήνα στους τρεις μεγάλους του κέντρου. Τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια κούπα ακόμα, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ, που την άρπαξε από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό σε αναμέτρηση ”εκτός” έδρας. Σύμφωνοι, το ΟΑΚΑ δεν είναι Καραϊσκάκη, το ματς δεν έγινε με κόσμο, αλλά το ολυμπιακό στάδιο δεν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια γκέλα της διοργανώτριας ΕΠΟ το γεγονός ότι ο τελικός έγινε με γυμνές εξέδρες. Από αμέλεια σκέτη δεν εξασφάλισαν την άδεια για την παρουσία περιορισμένου αριθμού θεατών.

Ταιριάζει να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός βγήκε στο γήπεδο με τη σκέψη ”Δεν έχω να αποδείξω τίποτα”. Όχι πως δεν δικαιούταν το νταμπλ. Πράγματι, κανένας δεν αμφισβήτησε την ανωτερότητα του και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να, όμως, που στοίχισε έναν τίτλο στον χορτασμένο Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ το πήρε διότι το ήθελε περισσότερο και δεν συμβιβάστηκε ούτε στιγμή με το 1-1, δηλαδή με συντηρητικό παιχνίδι και την ευχή να τραβήξουμε το έργο μέχρι την παράτα. Ο Ολυμπιακός με την επιστροφή από τα αποδυτήρια αμέσως ισοφάρισε το γκολ-πέναλτι του ΠΑΟΚ και κυνηγούσε το 2-1 στο βήτα ημίχρονο. Δεν βρήκε στόχο, και τη ζημιά του την έκανε με καραφλό γκολ ο ΠΑΟΚ στο 90 με την αλλαγή του Τσέχου, αφού αυτός προηγουμένως έχασε άλλη κλασική ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………………………………….

Η γυναίκα που στραγγάλισε 300 μωρά, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης