Φταίει, συμφωνούν όλοι, ο Αλαφούζος γιατί έμεινε πάλι εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός. Δεν χρειάζεται να το πουν αυτό. Αυτονόητο είναι. Ο Αλαφούζος είναι το αφεντικό. Σχεδόν δεκαετία συμπληρώνει από τότε που ανέλαβε ως σωτήρας την ΠΑΕ. Όπως όλοι οι γαμπροί της ευτυχίας στο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε κι αυτός από το πουθενά για να σώσει μια ομάδα, χωρίς σωσίβιο. Στους γαμπρούς αρκούν τα λεφτά τους και η μαγκιά τους.

Από μια άποψη είναι πρόοδος και τιμητικό για τα ΜΜΕ να αναγνωρίζουν την ευθύνη των μεγαλομετόχων και να χαρακτηρίζουν ως αποτυχία την… αποτυχία. Έστω κι αν στην περίπτωση Αλαφούζου- Παναθηναϊκού το πράμα είναι φιάσκο. Σκέτο φιάσκο. Επειδή η αποτυχία δεν περιορίζεται απλά στην αγωνιστική αδυναμία της ομάδας να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η αλήθεια της αποτυχίας Αλαφούζου. Ότι η ομάδα δεν σηκώνει κεφάλι. Ότι δεν την λογαριάζει κανένας στην πιάτσα ως άξια πλέον να διεκδικήσει κούπα, πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Είναι πια μεσαία, όχι κορυφής δύναμη στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου.

Ποια, όμως, είναι η αληθινή αποτυχία στον Παναθηναϊκό; Όχι, βέβαια, επειδή ήταν μια από τα ίδια για μια ακόμα σαιζόν. Δηλαδή, τι; Αν προκρινόταν στην Ευρώπη- με τα χάλια του μαζί- θα είχε… πετύχει;  Η αποτυχία είναι ότι η ΠΑΕ συμφερόντων Αλαφούζου είναι ένα ρεμπέτ ασκέρι στα αποδυτήρια. Με συνέπεια να μην είναι σε θέση να παρουσιάζει στο γήπεδο εικόνα αξιόπιστη. Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο!

Ο Παναθηναϊκός είναι σε λούκι. Αυτή είναι η δυστυχία του Παναθηναϊκού. Ότι βρίσκεται σε χοντρό λούκι. Η απόσταση από τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας Αλαφούζου μέχρι τον Παναθηναϊκό της Ιστορίας του είναι… χάος. Εκτός κι αν συμφωνεί κανείς πως με τίποτα μαγικά τα πράγματα θα έρθουν στα ίσα τους. Ή ότι αρκεί να ξοδέψει λεφτά ο μεγαλομέτοχος για να βρει η ομάδα τα χνάρια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλαφούζος πληρώνει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θέλει δεν θέλει βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη. Δεν την βγάζει με τα ψέματα. Δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά αφού ούτε να γλυτώσει δεν μπορεί. Να την κοπανήσει. Ο άνθρωπος, λοιπόν, έχει ξοδευτεί, είναι μέσα και βλέπει πως δεν του βγαίνει με τίποτα το έργο. Πώς να τα φέρει βόλτα. Και ξοδεύεται και βλέπει την πλάτη των άλλων, Μαρινάκηδων, Σαββίδηδων και σία. Και επειδή στην ΠΑΕ συνεχίζει ο ίδιος, δηλαδή η ίδια αέρα πατέρα επιχειρηματική αντίληψη του καναλάρχη στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει… φως στον Παναθηναϊκό.

Για να ξεφύγει ο καταδικασμένος Παναθηναϊκός χρειάζεται προπονητή που δεν έχει. Ποδοσφαιριστές που δεν έχει. Και έναν κουμανταδόρο που δεν έχει. Τον μόνο σίγουρο που διαθέτει η ανώνυμη εταιρεία είναι ο Αλαφούζος. Απίθανο, απιθανότατο σε λίγους μήνες, μέχρι να ξεκινήσει η προσεχής σαιζόν, η ΠΑΕ να βρει και να συμφωνήσει με ποδοσφαιριστές και προπονητή που χρειάζεται, για να εμφανίσει αξιόμαχη και πλήρης ομάδα ικανή να διεκδικήσει τα πρωτεία. Για να βγει από το λούκι με μυρωδιά που δεν σκοτώνεται με κολώνιες γαμπριάτικες.

……………………………………………….

Το παρασκήνιο της απόλυσης Μπολόνι και της περίεργης… συμφωνίας του, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης