Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, από φτωχή οικογένεια. Πιτσιρίκι με κοντό παντελόνι ακόμα ένοιωσε τη πρώτη μεγάλη έκπληξη της ζωής του με το δώρο του μπαμπά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα φτηνό σετ ντραμς. Ο Richard Starkey, αυτό είναι το πραγματικό του όνομα, έγινε drummer και- όπως ήταν γραφτό- συναντήθηκε με τους Beatles. Το θρυλικό συγκρότημα, το αξεπέραστο, το αιώνια ζωντανό.

Δεν ξεκίνησε από την αρχή των Μπητλς ο Ringo Starr, αντικατέστησε τον ντράμερ τους που δεν ικανοποιούσε τη μαγική τριάδα, τον Τζων, τον Πωλ και τον Τζωρτζ. Και έγινε ο τέταρτος, ιεραρχικά ο Νο 4 των Μπητλς, οι οποίοι με τον Ρίγκο στα τύμπανα κόλλησαν, έδεσαν και απογειώθηκαν στο σύμπαν της μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κάνει σήμερα ο Ρίγκο Σταρ; Εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεχάσει τους Μπητλς, όπως άλλωστε και ο άλλος εν ζωή, ο Πωλ Μακάρτνυ. Οι δυο από τους τέσσερις επιζώντες δεν έχουν μείνει στο παρελθόν, δεν τρέφονται από το παγκόσμιο σουξέ των Μπητλς. Η καθημερινότητα τους είναι αποκομένη εντελώς από το δοξασμένο χθες, απελευθερωμένοι και οι δυο από την ”αιχμαλωσία” της μνήμης. Κανείς, βέβαια, δεν ξεχνάει τη μεγαλύτερη μουσική μπάντα από καταβολής, όλοι τους τη θυμίζουν έτσι κι αλλοιώς, αλλά οι Πωλ και Ρίγκο συνεχίζουν τη ζωή τους σα να μην υπήρξαν ποτέ μέλη των Μπητλς. Αλλά και ότι υπήρξαν σύντροφοι στη μουσική.

Έχει αποτοξινωθεί από τον αλκοολισμό ο Ρίγκο, το ίδιο και η δεύτερη από το 1981 σύζυγος του, ένα πρώην κορίτσι σε ταινία του Τζαίημς Μποντ. Το ΄χει ρίξει στη χορτοφαγία και φτιάχνει όλο καινούργια πράγματα ως μουσικός εν ενεργεία, ενώ ξεπέρασε τα ογδόντα. Είναι του 1940 και έχει γενέθλια σήμερα 7 Ιουλίου ο Sir πλέον Ρίγκο Σταρ, με προσωπική περιουσία 150 εκ. ευρώ. 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη συνάντηση Τζων με Πωλ, όταν ήταν πιτσιρικάδες 17 και 15 χρονών, διάβασε apodytiriakias.gr

https://apodytiriakias.gr/koultoura/2021/07/05/i-proti-sunantisi-tou-john-kai-tou-paul.aspx

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης