Ματσάρα. Την είχες μπροστά σου και δεν τη χόρταινες – μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η παράσταση της ποδοσφαιρικής χορογραφίας δεν έχασε την αξία της, την υψηλή ποιότητά της, ακόμα κι όταν το σκορ πήγε στο 2-0. Ακόμα κι όταν ο αντίπαλος, πανάκριβος και φιρμάτος, έχασε κάθε ελπίδα και έδινε εικόνα συνοικιακής ομαδίτσας.

Ματσάρα, διότι στο γήπεδο υπήρχε μια ομαδάρα. Που έπαιζε για πάρτη της και για πάρτη μας. Για τους τηλεθεατές του κόσμου όλου. Έβαλε το πρώτο πολύ νωρίς και αναζητούσε το δεύτερο. Λάθος. Συνέχισε τον ρόλο της στο έργο. Και ήθελε και τρίτο τεμάχιο μετά το 2-0. Επειδή μας βλέπουν! Επειδή κι εμείς οι παικταράδες της Σίτι, όπως οι συνάδελφοι της Παρί, έχουμε εργοδότη πετρελαιά, εκτός Ευρώπης, αλλά είμαστε ομάδα. Όχι θίασος που στηρίζεται σε πρωτοσέλιδη βεντέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η διαφορά της Μάντσεστερ Σίτι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Παικταράδες έχει και η γαλλική ποδοσφαιρική εταιρεία, μονάδες αξίας, αλλά είναι στημένη σε επαρχιακή κουλτούρα. Της λείπει η σταθερότητα στην απόδοσή της. Έχει αδυναμία να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα μιας αναμέτρησης. Κυρίως, όμως, έχει το μειονέκτημα της παρουσίας του χλιδάτου Νεϊμάρ. Του καταδικασμένου να μένει ρέστος. Χωρίς τίτλο και την Παρί και με την Εθνική Βραζιλίας.

Θα τελειώσει την καριέρα του ο Βραζιλιάνος και η Ιστορία θα τον γράψει στα κυβικά του. Ούτε ένα κιλό περισσότερο. Νεϊμάρ Τζούνιορ είναι, έξω απ’ αυτό το μέταλλο του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Λίονελ Μέσι. Αυτοί οι δύο τραβάνε την ομάδα τους. Την κουβαλάνε. Εμπνέουν τους συμπαίκτες. Τους αντρώνουν. Από την τιτίκα τον Νεϊμάρ θα μείνουν οι ζωγραφιές στον λαιμό του και οι διαφορετικές κομμωτικές δημιουργίες στο κεφάλι του από ματς σε ματς, χάρη στον προσωπικό του hairstylist Τρύφωνα Σαμαρά.

…………………………………………………….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδες με ποδοσφαιριστές που μυρίζουν ούζο και παστουρμά, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης