Πρώτη κουβέντα και απότομη. Εύκολος αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ να πέσει με τη μια σε ψυχικό τραλαλά. Σα να βάζεις φωτιά σε ξερό κούτσουρο. Θα πάρει με την πρώτη. Έτσι και ο ΠΑΟΚ. Ένας διαιτητής ”μιλημένος”, αλλά και μάστορας στην υπονόμευση, σφυρίζει αρνητικά αμφισβητούμενη φάση σε επιλεγμένο χρονικό σημείο του αγώνα. Ποια είναι η συνέχεια του έργου λαμβάνοντας υπ’ όψιν το προηγούμενο ποινικό μητρώο της παοκτσήδικης εξέδρας;
Επιτόπου κάηκε το Κορδελιό. Βγάζει εκτός εαυτού τον κόσμο. Η ομάδα αποσυντονίζεται. Χάνει τα αυγά και τα πασχάλια. Μπουρδελοκατάσταση με την απόφαση της μαυροφόρας.
Το ‘χει ο Έλληνας. Η μάζα. Ο πολτός. Και επειδή μιλάμε μαζί, λέμε ότι κατά βάθος ο μ@λ@κ@ς γονιδιακά καραγουστάρει να ζει παρέα με το πιο αγαπημένο του συναίσθημα, ότι αδικείται. Ότι τον κυνηγάνε. Ότι τον έχουν στο σημάδι. Γιατί μόνο έτσι ικανοποιεί τη ψυχούλα του και δικαιολογεί τον εαυτό του. Όταν διαμαρτύρεται, δηλαδή όταν απλώνει τη μικρότητα του. Τον φουκαραδισμό του.
Ύστερα είναι και το άλλο. Ο τίποτας νοιώθει γίγαντας και τεράστιος όταν με τον τρόπο του εκδηλώνει την… αντίσταση του στην αδικία. Θαρρεί πως θέλουν να τον σακατέψουν οι ισχυροί, να τον κοντύνουν, αυτόν που είναι μια… επικίνδυνη οντότητα ενάντια στο κατεστημένο.
Μετά την Τσέλσυ (φώτο) στο πρωτάθλημα δυο κολλητά παιχνίδια περιμένουν τον ΠΑΟΚ, με ΑΕΚ αύριο και την άλλη Κυριακή με Ολυμπιακό. Θα αντέξει σε νταμπλ αναποδιάς; Να μείνει στο ”Χ” π.χ. με την πρωταθλήτρια, με την οποία έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό, και να χάσει από τον γάβρο. Μπάλα είναι και μέσα και τα δυο αυτά αποτελέσματα.
Δυο γκέλες με τους κατ’ ευθείαν ανταγωνιστές του κρατάνε στη βαθμολογία πίσω τον ΠΑΟΚ. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ψύχραιμα ένα τέτοιο σκηνικό. Από το 3 στα 3 να βρεθεί να βλέπει την πλάτη των άλλων δυο. Μήπως αντιδράσει όπως επιθυμούν οι άλλοι δυο ανταγωνιστές, και ο ΠΑΟΚ γίνει ανά κατά διά…
Η μεγάλη ομάδα δεν κωλώνει στην αποτυχία. Και στη αδικία. Και στη καντεμιά. Ακόμα και στο στήσιμο. Ναι, ακόμα κι αν της την φέρουν αλεπουδιάρικα οι αντίπαλοι. Η μεγάλη ομάδα δεν έχει συμπεριφορά ελληνικής ομάδας. ”Μας κλέψανε το πρωτάθλημα”. ”Μας το πήραν στα χαρτιά”.
Τι μ@λ@κίες είναι αυτές. Και στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν. Και τα χαρτιά. Και τα δικαστήρια. Οι κανονισμοί έχουν λόγο, δηλαδή. Να μην εφαρμόζονται; Να εφαρμόζονται μόνο για τους άλλους; Να γίνονται αγώνες σε ατμόσφαιρα κόλασης διότι έτσι γουστάρουμε. Όχι, δα.

………………………………………
Οι ανηφόρες, κατηφόρες, απότομες στροφές στο πρωτάθλημα, διάβασε apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης