Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Με τη γλώσσα την οπαδική αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ κόσμο. Είναι η τρίτη σε εμπορικότητα ομάδα στην Ελλάδα. Μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Επόμενο είναι το νέο γήπεδο να μην είναι αρκετό για την αεκτζήδικη πελατεία. Τι κάνει η ΠΑΕ;

Το νέο γήπεδο είναι χωρητικότητας 30- 31.000. Μόνο απίθανο δεν είναι τόσοι αεκτζήδες να θέλουν μόνιμη θέση στην «Άγια Σοφιά». Είναι περισσότεροι αυτοί που θέλουν να έχουν εξασφαλισμένη θέση στο νέο γήπεδο. Η ΠΑΕ τι κάνει; Αφήνει απ’ έξω οπαδικό κόσμο; Αυτό θα συμβεί, αν η ΠΑΕ πουλήσει διαρκείας και τα 30.600 εισιτήρια. Φίλοι της ομάδας θα επιθυμούν να πάνε γήπεδο, σ’ ένα παιχνίδι, και δεν θα βρίσκουν εισιτήριο διαθέσιμο. Επειδή ο κόσμος της ομάδας είναι περισσότερο από τριάντα και σαράντα και πενήντα χιλιάδες. Και ακόμα περισσότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπάγερν για παράδειγμα παίζει κατά σύστημα σε φουλαρισμένο γήπεδο. Δεν υπάρχει ούτε μια θέση άδεια. Δεν πουλάει όλα τα εισιτήρια μεμιάς από την αρχή της σαιζόν. Γιατί; Επειδή σκέπτεται εμπορικά, όχι στενά οικονομικίστικα. Αν εξασφαλίσει την πληρότητα του γηπέδου με διαρκείας, τότε υπονομεύει την ανανέωση του οπαδικού κοινού της.

Μ’ άλλα λόγια η γερμανική ΠΑΕ αν πουλήσει όλες τις θέσεις, τότε ξεκόβει από τις νεότερες γενιές οπαδών της. Τις αποκλείει από το γήπεδο. Τις κρατάει μακριά από την ομάδα. 

Η ευτυχία να γεννηθείς Έλληνας, διάβασε apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης