Σήμερα Κυριακή 11 Ιουλίου γίνονται επαναληπτικές εθνικές εκλογές στη γειτονιά μας. Την Βουλγαρία. Ακόμα και σήμερα όποιος βρεθεί στη Σόφια είναι απίθανο να αντιληφθεί να πάρει  πρέφα ότι πράγματι έχουν στηθεί οι βουλευτικές κάλπες. 

Όλες τις τελευταίες μέρες δεν έπεσε στους δρόμους ούτε ένα διαφημιστικό προεκλογικο υλικό.  Απουσιάζουν εντελώς οι αφίσες κολλημένες στους τοίχους εδώ κι εκεί, δεν έγιναν καν προεκλογικές συγκεντρώσεις. Περίεργο, θα πει κανείς. Και μπράβο στους γείτονες που περιορίζονται να… θυμούνται τη διαδικασία στην κάλπη μονάχα στο διαδίκτυο, πολύ σεμνά πάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι συμβαίνει; Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται με τίποτα να αλλάξει κάτι. Όποιος κι αν εκλεγεί. Αν και το πιθανότερο είναι να μη ξαναβγεί κανένας. Στις εκλογές του περασμένου Απριλίου ο βαρύμαγκας πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ, που κομματικά κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, πήρε 26 % και δεύτερος με 17,7 % ήρθε ένας σώουμαν ξυρισμένος γουλί με διαφορετικά σκουλαρήκια στα δυο αυτιά.  Σλάβι Τρυφόνωφ στο όνομα, έκανε καθημερινή εκπομπή στην τηλεόραση, κάτι μετξύ Αρναούτογλου και Λαζόπουλου. Τρίτο κόμμα το παραδοσιακό, το πρώην κομουνιστικό με γυναίκα αρχηγό, μάζεψε 15 %.

Ο κόσμος στη Βουλγαρία δεν ξέρει τι να ψηφίσει, αν δεχθούμε ότι ψηφίζει και δεν καταψηφίζει.  Ο Σλάβι (φώτο) συνεχίζει με τη ξυρισμένη γκλάβα, αλλά δεν εμφανίζεται πια με κανένα σιδερικό στο αυτί. Μέχρι τις προηγούμενες εκλογές δεν είχε καμιά σχέση με πολιτική, όμως είδε ανοικτή την πόρτα του καφενείου και μπήκε. Λένε ότι 0 55χρονος πρώην τραγουδιστής Τρυφόνωφ είναι άρρωστος. Και άνθρωποι που τον είχαν ψηφίσει δεν πρόκειται να τον προυιμήσουν πάλι.

Σημασία έχει ότι τρεις δεκαετίες και κάτι μετά από το προηγούμενο καθεστώς και την πολιτική αλλάγη στην ανατολική Ευρώπη, οι Βούλγαροι φαίνεται να αντιλήφθηκαν πως το καλύτερο δεν προερχέται με την εκλογή του όποιου σωτήρα. Γι’ αυτό η σημερινή Κυριακή είναι ίδια με εκείνη που δεν γίνονται εκλογές ή κάποιο άλλο νταβαντούρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…………………………………………………….

Αστροναύτης ο… καθένας με εισιτήριο στην εμπορική μάχη του διαστήματος, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης