Έχασε ο Παναθηναϊκός στην έδρα του από τον Άρη. Και να κέρδιζε, καμιά η διαφορά. Όταν ο Παναθηναϊκός δεν κυκλοφορεί στην πιάτσα με δυνατότητες να κάνει πρωταθλητισμό, το ίδιο είναι αν τερματίσει τέταρτος ή έκτος. Έβδομος ή τρίτος.

Κέρδισε στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, κέρδισε και τον ΠΑΟΚ. Και να μην κέρδιζε, καμιά η διαφορά. Οι ανοησίες και οι κοροϊδίες είναι εύκολες να βγαίνουν από το κουτάκι, το πασίγνωστο κουτάκι της καραμελοποιίας των μμε. Η ομάδα ανεβαίνει, μπαίνει σε φάση ανάκαμψης, φως στη νέα αρχή… , κι άλλες τέτοιες παπαρδέλες καμαρωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα ανεβαίνει μόνο αν κερδίζει συνέχεια, κι αν παρουσιάζει σταθερότητα στην απόδοση της. Δεν υπάρχει ανάκαμψη αν η ομάδα σήμερα είναι αυγά κι αύριο καλάθια. Ναι, αλλά τα μμε θέλουν να πουλήσουν, να διαβαστούν κι αν δεν πέσει παραμύθι βγαίνουν εκτός κόλπου.

Δεν έχει ομάδα ο Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό έχασε 2-1 από τον Άρη. Γι’ αυτό δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γι’ αυτό δεν είναι ανταγωνιστικός και διεκδικητικός. Και με τον ΠΑΟΚ που νίκησε 3-0 δεν θα ήταν έκπληξη αν έχανε 3-0 στο ημίχρονο. Ποιο, λοιπόν, είναι το ζητούμενο; Όχι, βέβαια, να κερδίσει ο Παναθηναϊκός το επόμενο ματς! Να επωφεληθεί από την αγωνιστική μετριότητα άλλων. Το μέγα πρόβλημα, εδώ και μια δεκαετία (!!!) είναι να φτιάξει ομάδα.

Με κανόνες που θα τους χαρακτήριζε κανείς τεχνοκρατικούς μια ΠΑΕ φτιάχνει αξιόμαχη και αξιόπιστη ομάδα. Δεν γίνεται ομάδα με το ατού της… βαρειάς φανέλας, με ευχές και μόνο με χρήματα. Αν το κανάλι της τηλεόρασης π.χ. χρειάζεται τα κατάλληλα διοικητικά στελέχη που γνωρίζουν την αγορά και την απαραίτητη οργάνωση, στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι περισσότερο σκούρα. Επειδή η δουλειά στο γήπεδο είναι περισσότερο ρευστή και επηρεάζεται από παράγοντες εκτός ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να ‘χει δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στις εκατό η όποια ΠΑΕ να παρουσιάσει ομάδα πλήρη που να παράγει ποδόσφαιρο ποιοτικό και θεαματικό, αν το αφεντικό της δεν ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο. Στην Ελλάδα τα αφεντικά των ΠΑΕ είναι μεν επιχειρηματίες, αλλά με τη μπάλα κάνουν πλάκα. Λειτουργούν ως χομπύστες. Πιο σωστά λόγω της οικονομικής τους ισχύος αναλαμβάνουν μια ΠΑΕ αλλά δεν ασχολούνται υπεύθυνα με το προϊόν της εταιρείας του. Πως θα κτίσουν ομάδα.

…………………………………………..

Με το μονογαμικό σεξ πλησιάζεις τον Θεό, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης