Μητροπολίτης από Κύπρο μεριά το είπε και οι άσχετοι θρησκευτικά και χριστιανικά τον χαρακτήρισαν προκλητικό. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Κατ’ αρχάς η άγια κουβέντα του μητροπολίτη:
 
”Ο κορωνοϊός είναι μια ωραία ασθένεια και απλά ταπεινώνει. Παναγία μου, είμαι ένας Δεσπότης και να νομίζουν πως είμαι Superman και μερικοί να νομίζουν πως είμαι και Άγιος. Δεν μου δίνεις μετά από τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη. Παρά να είμαι ένας φαντασμένος υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής. Η Παναγία μας άκουσε”. 
 
Πράγματι η Παναγία τον άκουσε και ο άνθρωπος του θεού νόσησε. Βέβαια, ο παπάς έκανε το αίτημα στους ουρανούς και εισακούστηκε διότι απευθύνθηκε στο κατάλληλο πρόσωπο. Αν ζητούσε να κολλήσει το χτικιό από τον Ιησού – κι όχι από την μάνα του- θα συναντούσε την άρνηση, όχι την αδιαφορία του Κυρίου. Επειδή ο Τζήσας κράιστ έχει πολύ δουλειά, σοβαρές υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνει τα ψιλά.
 
Επί της ουσίας. Αυτά που αναφέρει ο παπάς από τη μεγαλόνησο εκφράζουν το γκαραντί πνεύμα της αληθινής πίστης του χριστιανισμού. Τι διδάσκει η εν λόγω θρησκεία, για να ξέρουμε τι λέμε. Και να μη σχολιάζουμε με σκέψη μαλακίας. Ταπεινότητα. Όσο πιο ταπεινός και όσο περισσότερο πονάει και υποφέρει ο πιστός, τόσο περισσότερο αισθάνεται κοντά στον Εσταυρωμένο.

……………………………………………………….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει έστειλε επιστολή στον γραμματέα του ΚΚΕ, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης