Η «μεγάλη» ομάδα δεν χάνει ποτέ το θρόνο της ελέω... οπαδών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 16:04
Η «μεγάλη» ομάδα δεν χάνει ποτέ το θρόνο της ελέω... οπαδών

Με ποια λογική αποκαλείται ''μεγάλη'' μια ομάδα, όταν δεν παίζει μεγάλο ποδόσφαιρο. Όταν δεν τερματίζει πρώτη. Όταν δεν κερδίζει τίτλους. Όταν χάνει, μάλιστα στην έδρα της, από ομάδες που δεν θεωρούνται μεγάλες.

Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι όταν βγαίνουν οι παίκτες του στο γήπεδο και είναι ανίκανοι να παρουσιάσουν σύνολο της προκοπής. Αξιόμαχο και, τέλος πάντων, κάποιας ανεκτής ποιότητας. Μεγάλη ομάδα και ο ΠΑΟΚ παρ’ ό,τι χθες στην Τούμπα ήταν χειρώτερος από τον αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό (φώτο).

Πατσαβούρα ποδόσφαιρο να παίξουν οι ''μεγάλες'' ομάδες είναι μεγάλες. Επειδή έχουν μεγάλο σε όγκο οπαδικό κοινό. Αυτό, και μόνο αυτό χαρακτηρίζει τη… μεγάλη ομάδα και την διαχωρίζει από τις''μικρές'' ομάδες. Οι οποίες είναι μικρές και πάντα θα είναι μικρές διότι έχουν λίγους οπαδούς.

Πέρα απ’ αυτό. Ποιος ο λόγος να γίνονται τα play-off, τα μπαράζ ματς για να διαγωνιστούν οι… μεγάλες ομάδες για το ποιες θα προκριθούν στην Ευρώπη. Για να βλέπει ο κόσμος τα χάλια τους; 

Μην παραξηγηθουμε! Κριτική κάνουμε και δεν κατηγορούμε κανέναν. Μεγαλομέτοχο, προπονητή, ποδοσφαιριστές. Το παραμύθι στους αιώνες είναι ότι με καταγγελίες και λοιπούς σαματάδες κάτι αλλάζει, κάτι διορθώνεται. Ανοησίες. Πλαστογραφία κοινωνική είναι και το άλλο, ότι ο λαός εκφράζει την αγανάκτηση του, δείχνει τις απαιτήσεις του όταν αντιδράει στη φτήνεια και την κοροϊδία.

Ο οπαδός είναι καταδικασμένος, με τη δική του βούληση, να είναι οπαδός στην ίδια ομάδα. Και δεν αλλάζει ακόμα κι αν αυτή παίζει μπάλα για τα σκουπίδια. Το κόμμα το ''μεγάλο'' θα είναι πάντα μεγάλο, γι’ αυτό θα επανέλθει με εκλογές, θα ξαναγίνει κυβέρνηση, αδιάφορο αν απέτυχε πριν, αν έβλαψε την οικονομία και την παιδεία και την κοινωνία.

...................................................................

Η εγγονή του βασιλιά του πορνό πλουσιώτερη από την βασίλισσα της Αγγλίας, διάβασε apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 19:06