”Το ποδόσφαιρο ανήκει στους φιλάθλους”. Ένα από τα γελοία συνθήματα που ακούστηκαν απ’ αυτούς που αντέδρασαν στο ”πραξικόπημα”, λέει, των 12 ευρωπαϊκών κλαμπ. Κανένα ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανένα φίλαθλο. Σε κανένα λαό. Κι όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν ανήκει σε κανένα. Τα πάντα όλα ανήκουν σε όποιον τα αγοράζει. Σε όποιον τα πληρώνει.

Πληρώνεις τη μουσική που γουστάρεις. Το σινεμά, το βιβλίο, το ταξίδι, το σουβλάκι με όλα, το σεξ με την σύζυγο και εκτός γάμου, τα φάρμακα, τα ρούχα, τα γλυκά, τα ποτά, τα γυμναστήρια, τα σχολεία, τα ταβερνεία, τα κεράκια στην εκκλησία, τις εκδρομές. Όλα αγοράζονται, όλα πουλιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η UEFA τι είναι; Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία των εθνικών ομοσπονδιών είναι. Μια απάτη, δηλαδή. Εκλέγεται από ερασιτέχνες μετά από ρεσιτάλ διαπλοκής και είναι ιδιοκτήτρια μιας πανάκριβης βιομηχανίας η οποία στηρίζεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Σε ανώνυμες εταιρείες. Η Μίλαν και η Λίβερπουλ, η Ρεάλ και η Παρί κ.α. είναι μπίζνες ιδιοκτησίας ιδιωτών.

Το ποδόσφαιρο είναι υπεράνω κρατών και λαών, θρησκειών και καθεστώτων. Είμαστε στο 21ο αιώνα, και λέμε ότι το υγιές και αληθινό είναι το κάθε ποδοσφαιρικό κλαμπ να εκπροσωπεί το ίδιο κι όχι την χώρα του. Το ποδόσφαιρο να ξεφύγει από σημαίες εθνικές. Εκεί θα πάει το έργο.

Μια ιδιωτική επιχείρηση δεν έχει καμιά υποχρέωση να λειτουργεί φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά. Δεν έχει τις υποχρεώσεις που αφορούν κράτη και κυβερνήσεις. Ύποπτη είναι η ιδιωτική εταιρεία όταν δεν ενδιαφέρεται μόνο να παράγει προϊόντα ποιότητας, που δεν βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο, και δεν αποσκοπεί στο οικονομικό κέρδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος πάντων, το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης των 12 ευρωπαϊκών ομάδων είναι ανοικτό. Δεν πρόκειται περί υποχώρησης, αλλά περί ενός ακόμα συμβιβασμού τους με την UEFA. Στην υπόθεση έχει εμπλακεί η Κίνα. Κεφάλαια κινέζικα και σε συνεργασία με πολύ μεγάλη αμερικάνικη τράπεζα ο στόχος είναι εμπορευθούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ποντάροντας μόνο στα μεγάλα ονόματα. Στις ομάδες με ισχυρό brand name.   

………………………….

Στο γυναικείο κορμί το πιο… αδικημένο κομμάτι, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης