Είναι κοντά μας, δίπλα μας, μόλις 21 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, όμως χιλιάδες, δεν την ξέρουν, δεν την έχουν επισκεφθεί. Την Λίμνη των μυστικών που ακόμα κρύβει και των ιαματικών νερών που θεραπεύουν.

Στο χώρο της Λίμνης γίνονται και πολιτιστικές εκδηλώσεις με διάσημους καλλιτέχνες, Ελληνες και ξένους. Ας μιλήσουμε γι’ αυτό το ανεκτίμητο φυσικό θησαυρό της Αττικής γης. Τη Λίμνη της Βουλιαγμένης που μας αποκαλύφθηκε πριν από 2.000 χρόνια όταν κατέρρευσε η «οροφή» ενός τεράστιου σπηλαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλμυρούτσικη, σε πείσμα της πηγής γλυκού νερού βάθους 17 μ., η Λίμνη στέκεται σταθερά μισό μέτρο πιο υψηλά από την επιφάνεια της τόσο κοντινής της θάλασσας. Στην πραγματικότητα ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος για το Σούνιο είναι που χωρίζει τους λουόμενους της Λίμνης και της θάλασσας στην παραλία.

Με μήκος 260 μ. πλάτος 145 μ. και βάθος 50 έως 100 μ. η Λίμνη καταλήγει σε σπήλαιο τριών χιλιομέτρων μήκους που επικοινωνεί με τη θάλασσα. Μια από τις 14 υπόγειες σήραγγες της Λίμνης της Βουλιαγμένης είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Δεν έχει γίνει ακόμα η χαρτογράφηση της Λίμνης της Βουλιαγμένης που έχει ρουφήξει οκτώ δύτες κι έτσι συντηρεί το μύθο ότι στα έγκατα της υπάρχουν κάποια φαντάσματα και μια Νεράϊδα με άγνωστες επιθυμίες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

……………………………………………..

Όταν στη φυλακή ο δαίμονας όρμησε στον Μίκη Θεοδωράκη, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης