Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά, θα πει κάποιος που ακούει για πρώτη φορά την ιστορία του «Άγιου της Πρεβέζης» όπως χαρακτηρίστηκε ο απίθανος Στυλιανός Κορνάρος, για 27-28 χρόνια μητροπολίτης Πρεβέζης και Νικοπόλεως, και τον θυμόμαστε σήμερα 19 Νοεμβρίου, ημέρα της γέννησής του, το 1912 στην Τήνο.

Ε, λοιπόν, ο ερωτύλος μητροπολίτης μ’ αυτά που έκανε, πιο σωστά μόνο μ’ αυτά που αποκαλύφθηκαν και είχαν γίνει το σοκαριστικό σήριαλ στην Ελλάδα του 1979, ένα καθημερινό ανάγνωσμα, έγινε βιβλίο, «Ο Άγιος της Πρεβέζης», όπως και θεατρικό έργο, ακόμα και ταινία. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, μάλιστα, είχε προτείνει στον ίδιον τον μητροπολίτη να «υποδυθεί» στο θεατρικό έργο τον εαυτό του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ξεσκεπάστηκε ο παράνομος δεσμός του Στυλιανού με την γυναίκα του προσωπικού οδηγού του. Ιερέας ήταν ο εκτελών χρέη σωφέρ του μητροπολίτη και γνώστης των σεξουαλικών επαφών της παπαδιάς με το αφεντικό του.

Φοβερά πράγματα. Φοβερότατα. Ο παπάς- σωφέρ μαγνητοφωνούσε την γυναίκα του όταν αυτή συνουσιαζότανε με τον μητροπολίτη. Και τους φωτογράφισε, μάλιστα. Μ’ αυτά τα στοιχεία «κάτι» ζήτησε από τον μητροπολίτη, κι αν αυτός αρνιόταν θα δημοσιοποιούσε τα ντοκουμέντα των σεξουαλικών συνευρέσεων του.

Ο Κορνάρος, πανίσχυρος ιεράρχης με ειδικές σχέσεις με την κρατική εξουσία, δεν κώλωσε από τον εκβιασμό. Σε αθηναϊκή εφημερίδα φθάνει το «πακέτο», με φωτογραφίες του μητροπολίτη σε στάση ιππαστί να κάνει σεξ με την παπαδιά. Ο χαμός!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα απασχολεί την Ιερά Σύνοδο. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ αναθέτει στον μητροπολίτη Ιάκωβο της Μυτιλήνης καθήκοντα εκκλησιαστικού ανακριτή της υπόθεσης. Ο Ιάκωβος μετά την έρευνα του δήλωσε: «Φρίκαρα! Έχασα και τις λίγες τρίχες που είχαν απομείνει στην κεφαλή μου».

Υπάρχει κύκλωμα ερωτικό! Με τη συμμετοχή ιερέων στην περιοχή της Ηπείρου. Όργια με μπαργούμαν. Και για να μην τους παίρνουν χαμπάρι φτιάξανε τη Μονή της αγίας Πελαγίας, για να γίνονται εκεί οι… ”δεξιώσεις”, τα σεξουαλικά όργια των ρασοφόρων.

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο. Η παπαδιά, η ερωμένη του μητροπολίτη, του ζήτησε 200.000 δραχμές για να μη «μιλήσει» στη δίκη. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ είναι έτοιμος να διώξει από τους κόλπους της Εκκλησίας τον σεξομανή μητροπολίτη. «Αν με αποσχηματίσετε…» απείλησε ο Στυλιανός Κορνάρος «…θα βγάλω στη φόρα οκτώ μητροπολίτες αδελφές!». Ο εκβιασμός του πέρασε, απλά έχασε την μητρόπολη.

Η απειλή του Πρεβέζης να «δώσει» τους 8 ομοφυλόφιλους της Ιεράς Συνόδου δεν ήταν αέρα πατέρα. Είχε στοιχεία κατ’ ευθείαν από την ΚΥΠ, από τον κολλητό του, τον περιβόητο Ρουφογάλη, διευθυντή της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών επί δικτατορίας.

Επί χούντας ο Κορνάρος υπηρέτησε στην Μακρόνησο, τόπο εξορίας αριστερών. Ο αθεόφοβος όχι μόνο κάρφωνε στην ΕΣΑ όσους εξομολογούνταν σ’ αυτόν, αλλά συμμετείχε και στα βασανιστήρια! Στη φώτο, του 1949, με αξιωματικούς στο στρατόπεδο των μαρτυρίων της Μακρονήσου,

Αδυναμία στο γυναικείο φύλο είχε ο «Άγιος Πρεβέζης». Και επειδή είχε τη δυνατότητα να διορίζει στο δημόσιο και στις τράπεζες εκμεταλλευότανε αυτό το προνόμιο. Πέρασαν από το κρεβάτι του πολλές μητέρες, αδελφές, ανηψιές που ήθελαν να βολέψουν γιο, αδελφό, αρραβωνιάρη.

……………………………………………………..

Τώρα αριστεροί κάνουν μεταγραφή στο ΚΚΕ, διάβασε στο apodytiriakias

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης