Διαβάζω τα προγνωστικά των ειδικών για το ευρώ, οι οποίοι δίνουν φαβορί την Γαλλία. Και πρώτη τύχη στην Πορτογαλία και την Ιταλία. Δεν αγνοούνται Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία. Η Αγγλία;

Ποια Αγγλία; Η γνωστή και μη εξαιρετέα Αγγλία. Ε, επειδή είναι η Αγγλία την έχουν αουτσάιντερ. Όπως και το Βέλγιο. Και την Κροατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δική μου γνώμη; Σκοτάδι. Δεν βλέπω τίποτα, αν και το τελευταίο που με απασχολεί είναι η πρόβλεψη. Δεν κατάλαβα. Γιατί να βάλω κάτω κάποια στοιχεία, όταν στην πραγματικότητα απουσιάζουν σήμερα εκείνα τα βασικά, τα δεδομένα που επηρεάζουν τη μοίρα κάθε ομάδας. Οι φουκαράδες οι ποδοσφαιριστές δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τα πρωταθλήματα τους και πριν ξεκινήσουν προετοιμασία εν όψει της νέας σαιζόν, τους ρίχνουν στο κολοσσαίο του ευρωπαϊκού.

Όσο αφορά την Αγγλία την ζυγίζεις κατ’ ευθείαν εκτός κόλπου. Επειδή είναι η Αγγλία! Η ανίκανη να διακριθεί σε ευρώ και μουντιάλ. Το 2016, στο προηγούμενο ευρωπαϊκό, ο πλανήτης έπαθε την πλάκα του με την ήττα της Αγγλίας από την Ισλανδία (φώτο). Τους έσουραν τα χίλια μύρια, Άγγλοι δημοσιογράφοι, παλιοί ποδοσφαιριστές κι άλλοι, με λόγια σκληρά λόγια είπαν τα χειρότερα.

Άσε την υψηλή και βαθειά κριτική. Δεν χρειάζονται αναλύσεις κάθε φορά που η εθνική Αγγλίας αποτυγχάνει. Είναι στάνταρ η αποτυχία της σε μουντιάλ και ευρώ. Δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι το πρώτο ποδόσφαιρο στη γη παίζεται στην Αγγλία. Εδώ και δεκαετίες παρουσιάζουν το πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό πρωτάθλημα. Ε, αυτό δεν προβλέπεται να… αλλάξει. Όπως δεν πρόκειται ποτέ των ποτών η Αγγλία να πάρει ξανά παγκόσμια κούπα. Ούτε ευρωπαϊκή. Το πήρε το 1966 διότι έγιναν εγκλήματα, όχι μόνον διαιτησίας κι όχι μόνον στον τελικό με την Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι που λες. «Κάτι» φταίει που η Αγγλία πάντα αποτυγχάνει, αλλά δεν πεθαίνει ποδοσφαιρικά. Γιατί, λοιπόν, να φταίει ο προπονητής τους. Γιατί να φταίνε οι παίκτες. Γιατί το ένα και το άλλο. Μιλάμε για μια ιστορική… επιβεβαίωση που σταθερά κάθε δύο χρόνια δικαιώνεται στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο. Άρα, ας μην αναζητούν τις ευθύνες στην προετοιμασία, στην επιλογή των παικτών, σ’ εκείνο και στο άλλο.

………………………………………………………..

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά και η κουτσή Μαρία, διάβασε στο apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης