ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός με νέους προπονητές. Ο Λουτσέσκου έχει ξαναδουλέψει στον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα λογίζεται ότι θα ξεκινήσει την προσεχή σεζόν με άλλον στον πάγκο. Τον Ρουμάνο, ο οποίος θα κάνει μια δεύτερη νέα αρχή.

Σίγουρα ο Λουτσέσκου γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι απλώς αγωνιστικά, αλλά την κουλτούρα, τα χνώτα του ντόπιου πρωταθλήματος, στο οποίο εργάστηκε πέντε χρόνια συνεχώς. Τρία στην Ξάνθη και δύο στον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικό για να πετύχει ένας ξένος προπονητής η γνωριμία «από τα μέσα» μιας ξένης χώρας, ενός πρωταθλήματος ξένης χώρας. Συντελεί σ’ αυτό και η επιθυμία του ίδιου του επαγγελματία να πλησιάσει συναισθηματικά την ξένη χώρα, όχι ως επισκέπτης, όχι ως τουρίστας, αλλά με τη σκέψη ότι σ’ αυτή θα ανοίξει ένα κεφάλαιο της καριέρας του.

Αντιληπτό ότι ένας Ρουμάνος ή Σέρβος νιώθει πολύ πιο κοντά την Ελλάδα απ’ ό,τι ο Άγγλος και ο Γερμανός, ο Ισπανός και ο Σουηδός. Ο Σέρβος Ιβάν Γιοβάνοβιτς (1962), για παράδειγμα, που θα κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει κολλήσει πολλά ένσημα στη χώρα μας. Έπαιξε δέκα χρόνια στον Ηρακλή και δύο φορές ήταν προπονητής του. Ακόμα προπονητής ήταν στη Νίκη Βόλου, στην Παναχαϊκή και δύο φορές στο ΑΠΟΕΛ της Κύπρου.

Ο επίσης Σέρβος Βλάντο Μιλόγιεβτς (1970), ο νέος της ΑΕΚ, άλλη μεγάλη ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έπαιξε σε ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Απόλλωνα δύο φορές, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Ακράτητο. Και ήταν προπονητής στην κυπριακή Ομόνοια το 2015-16 και στον Πανιώνιο το 2016-17.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι εκτός πραγματικότητας να ισχυριστεί κανείς ότι οι Γιοβάνοβιτς, Μιλόγιεβιτς και Λουτσέσκου είναι πιο κοντά στην ψυχολογία και το κλίμα του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Πορτογάλο Πέντρο Μαρτίνς (1970), ο οποίος δουλεύει στον Ολυμπιακό τα τρία τελευταία χρόνια και έχει πάρει δύο πρωταθλήματα. Και είναι το φαβορί και για το προσεχές πρωτάθλημα. Στη φώτο, με τον Ρουμάνο.

…………………………………………………..

Άφησαν ελεύθερο τον σκληροτράχηλο Αλβανό εγκληματία και τώρα ψάχνουν να τον ξετρυπώσουν, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης