Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ το 2019, αλλά το 2021, σε σύγκριση με το 2020, το χάνει με μεγαλύτερη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Αυτά τα βαθμολογικά δεδομένα δεν αγνοούνται αν κανείς επιχειρεί κριτική ουσίας. Δεν το συζητάμε ότι την τελευταία πενταετία ο ΠΑΟΚ πήρε πόντους, ανέβηκε και σταθεροποιήθηκε ως αντίπαλος κορυφής απαιτητικός. Δεν είναι σήμερα ο ΠΑΟΚ που γνωρίζει εδώ και δεκαετίες η Ιστορία. Μια, δηλαδή, αναξιόπιστη ομάδα, μακριά από τίτλους και ασταθή παρουσία από χρόνο σε χρόνο.

Όποιος σνομπάρει τους αριθμούς το κάνει για δυο λόγους. Ή διότι… ντρέπεται να παραδεχθεί την αλήθεια ή διότι περιφρονεί την πραγματικότητα. Με επτά βαθμούς διαφορά χάνει το πρωτάθλημα του 2020 ο πρωταθλητής του 2019 ΠΑΟΚ, και το 2021 παλεύει ήδη για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ βρίσκεται 22 βαθμούς πίσω από τον επίσης πρωταθλητή Ολυμπιακό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά είναι δεδομένα που δεν αμφισβητούνται. Ευχάριστο, μάλιστα, είναι όταν εκπρόσωπος της διοίκησης της ΠΑΕ συμφώνησε πως ο ΠΑΟΚ παρουσίασε καθοδική πορεία τα δυο τελευταία χρόνια. Αλλοίμονο. Καθόλου επαγγελματικό να πετάει στα σύννεφα η ιδιοκτησία ή να μην αναγνωρίζει την ανωτερότητα του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Αν ο ΠΑΟΚ την προσεχή σαιζόν κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε η ομάδα θα ξαναβρεθεί στα ίσα της. Αν δεν διεκδικήσει τουλάχιστον τον τίτλο, τότε ο ΠΑΟΚ απειλείται να επιστρέψει στο παρελθόν. Να χαρακτηριστεί ένας κομήτης, κάποιος που προσωρινά προστέθηκε στο κλαμπ των παραδοσιακών δυνάμεων του ντόπιου ποδοσφαίρου.

Αν ο Άρης πάρει τελικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, δεν απειλεί το ειδικό βάρος της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού. Ένδεκα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αλλά παραμένει μέγεθος, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάει πίσω, πολλά χρόνια πίσω αν δεν σηκώσει την κούπα για μια δεκαετία. Αν μείνει με τη νοσταλγία του πρωταθλήματος του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να ξαναχάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μεγάλη ζημιά. Κόστος ιστορικό θα έχει η ομάδα όταν δεν κατέχει την τέχνη να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι τέλους. Να μην την πιάσει η απογοήτευση, να μην αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, και να παραπαίει επειδή έχ

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Της πλάκας οι επαγγελματίεςς σπήκερ της τηλεόρασης, διάβασε apodytiriakias.gr

ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 90 ΤΟΥ ΜΑΤΣ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης