Συνεχίζεται απόψε το ευρωπαϊκό με παιχνίδια νοκ- άουτ, όπου δεν σηκώνει καμιά σκοπιμότητα. Κανένας πονηρός ή συμφεροντολογικός σκοπός. Μην προκριθούμε, διότι το κορμάκι μας το έχουμε και για αύριο, τα πιο σπουδαία. Μη σκοτωθούμε, περνάμε και με ”Χ” στην επόμενη φάση. 

Βιάστηκαν μερικοί να χαρακτηρίσουν ματσάρες κάποια ματς που τα περιμένουμε. Επειδή οι αντίπαλοι είναι φιρμάτοι και με κούπες στο παρελθόν τους. Δεν υπάρχει ματσάρα… πριν γίνει. Κάντε μας τη χάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδαμε τη μάπα της μάπας ώ μάπα στο Γαλλία – Πορτογαλία 2-2. Το κάγκελο. Η παρωδία ποδοσφαίρου. Και να σκεφτεί κανείς ότι από τη μια ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια και από την άλλη η ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια. Στο γήπεδο δεν παίζανε, κοροϊδεύανε. Το ρίξανε στο συναγωνισμό με κοντινά πασάκια. Σιγουράτζα. Γιατί να θέλουν να προκριθούν; Δεν τους ρώτησε καθολικός εξομολογητής και είπαν την αλήθεια. Γιατί να κουραστούν; Να προσθέσουν κι άλλα παιχνίδια στα πόδια τους. Ήδη παραφορτωμένοι είναι.

Έτσι που λες, αφεντικό. Η δε Γερμανία δεν μπορούσε σε γερμανικό γήπεδο να κερδίσει την… Ουγγαρία, ομάδα Β΄ εθνικής, και με τη ψυχή στο στόμα έφτασε στο ”Χ”. 

Ξέρεις, αυτά δεν γίνονται με προσυνεννόηση, όχι. Στήνονται απέναντι Γαλλία και Πορτογαλία και ο ένας περνάει το ”μήνυμα” του στον άλλον. Τα τρία από τα τέσσερα γκολ μπήκαν με πέναλτι. Μόνο πέντε (αριθμός 5) φορές έστειλαν στο στόχο σουτ ο κάθε αντίπαλος. Μονάχα ένα (αριθμός 1) κόρνερ σ’ όλη την… παιχνιδάρα. Δυο (αριθμός 2) μονάχα οφσάιντ σ’ όλη τη ματσάρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεν Πορτογαλία άλλαξε 541 φορές τη μπάλα, η δε Γαλλία 592. Οι άνθρωποι δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο, απλά άλλαζαν το τόπι.

Ματσάρα είναι η γεμάτη με ποδοσφαιρική δράση και ένταση, με πάθος και φάσεις που κόβουν την αναπνοή, που σου αφαιρούν τη μιλιά. Είτε οι αντίπαλοι παίζουν τελικό κόσμου, είτε ματς διαβάθμισης της δέλτα εθνικής. Είτε αντίπαλοι είναι οι φιναλίστ του προηγούμενου ευρωπαϊκού Πορτογαλία-Γαλλία, είτε δυο ελληνικές ΠΑΕ. Στη φώτο Ρονάλντο και Μπενζεμά από το 2-2 Πορτογαλίας-Γαλλίας.

………………………………………….

Είναι και τα παράπονα του φονιά από την Καρολάιν, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης