Σίγουρα θα σκεφτεί ο καθένας πώς ο σεναριογράφος της ταινίας το παρατράβηξε… Να στήσει από το μυαλό του σκηνή διάσωσης επιβάτη ο οποίος από αεροπλάνο πέφτει στη θάλασσα, κολυμπάει κοντά στη μισή ώρα και φθάνει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Ε, όχι, δεν γίνονται αυτά ούτε στο σινεμά. Να, όμως, που η ιστορία είναι αληθινή! Ένας από τους 49 επιβάτες πτήσεως από Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα, άνοιξε την πόρτα του αεροσκάφους, πέταξε τα ρούχα του και βούτηξε στα νερά. Και από αυτόν έγινε πρώτα γνωστό ότι το αεροπλάνο που «χάθηκε» από τα ραντάρ του Αεροδρομίου του Ελληνικού, βρισκόταν στη θάλασσα.

Χρειάστηκε να περάσουν κάποια λεπτά της ώρας για να συνειδητοποιήσουν οι νοσοκόμες της βραδινής βάρδιας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας τι τους είπε ο τυχερός και τολμηρός επιβάτης, στο όνομα Ν. Στεφάνου. Ότι «το αεροπλάνο από την Κέρκυρα βρέθηκε στη θάλασσα, εγώ σώθηκα, ειδοποιήστε την Ολυμπιακή»… Συνέβη το 1972, σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μόλις λεπτό πριν να προσγειωθεί το αεροπλάνο, έγινε το κακό. Σκηνή απόλυτης αγωνίας, λες σε θριλερική ταινία καταστροφής. Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ενημερώνει τον πιλότο ότι μπροστά του υπάρχει σύννεφο, άρα να προσέξει πώς θα ενεργήσει. Τι θα κάνει; Θα «μπει»’ μέσα στο σύννεφο, θα καθυστερήσει την προσγείωση ή θα επιστρέψει.

– Προσγειώνομαι τώρα!

Το αεροπλάνο «εξαφανίστηκε» μέσα στο σύννεφο, αλλά και έχασε την επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου. Σώθηκαν οι 16 από τους επιβάτες και το πλήρωμα, κανένας δεν έπαθε κάτι από τη βουτιά του σκάφους στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην πέσεις στην περίπτωση. Άστατες καιρικές συνθήκες, καταιγίδες. Αναταράξεις το σκάφος. 

Πάνω από την Κόρινθο, ο Πύργος του Ελληνικού αλλάζει το ύψος της πτήσης, στα 15.000 πόδια. Επίσης αλλάζει την προγραμματισμένη πορεία για να βοηθήσει την προσγείωση. Όλα κρίθηκαν σε δευτερόλεπτα του ενός λεπτού…

Το 1972 γυρίστηκε στο νησί η ταινία «Η κόμισσα της Κέρκυρας» με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Σε κάποια πλάνα διακρίνεται το αεροπλάνο που την ίδια χρονιά βρέθηκε στη θάλασσα.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Την κασέτα του παππού και του μπαμπά του πουλάει και ο Γιώργος Παπανδρέου, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης