Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού; Το σωστό ερώτημα είναι πότε θα απολυθεί ο προπονητής που υποτίθεται ψάχνει να φέρει η ΠΑΕ του Αλαφούζου… Στην πραγματικότητα τον Παναθηναϊκό ψάχνουν οι ατζέντηδες και διάφοροι παρατρεχάμενοι στην πιάτσα για να συστήσουν στην ΠΑΕ τον υποψήφιο προπονητή που θα απολυθεί, το πιθανότερο, πριν ολοκληρωθεί η προσεχής σεζόν.

Μη λησμονούμε. Πριν τελειώσει το συμβόλαιό τους ο Αλαφούζος σε λίγους μήνες σούταρε δύο προπονητές οι οποίοι είχαν περάσει από κρισάρα και κρίθηκαν κατάλληλοι. Ο Ισπανός Πογιάτος και ο Ρουμάνος Μπόλονι. Κι όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, και στην ΑΕΚ, και σ’ άλλες ΠΑΕ ο προπονητής δεν είναι σίγουρος αν μείνει στην ομάδα όσο προβλέπει η συμφωνία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλο ερώτημα… επίκαιρο. Με πόσα λεφτά ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ αναζητούν τον νέο προπονητή; Με το ποσό που τους επιτρέπει να επιλέξουν προπονητή η εμπορική δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος. Με βάση τα έσοδα, που πάνω κάτω είναι γνωστά σε κάθε ΠΑΕ.

Ο Μαρτίνς του Ολυμπιακού (φώτο, με τον Μπόλονι) είναι ο πιο ακριβός στο ντόπιο πρωτάθλημα. Υπολογίζεται ότι οι απολαβές του φθάνουν στο ένα εκατομμύριο ετησίως, συν άλλο ένα εκατομμύριο από τα πριμ, αν η ομάδα πάρει πρωτάθλημα, κύπελλο, προκριθεί στους ομίλους του champions league κ.ά. Αν δούλευε στην Αγγλία ο Πορτογάλος προπονητής του πρωταθλητή, τότε ο μισθός του θα ήταν επί δέκα! Δεν υπάρχει συμβόλαιο προπονητή στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, που είναι το όνειρο κάθε προπονητή στον κόσμο, με ετήσιες απολαβές λιγότερο από 6 εκατ.

Ο Γκουαρντιόλα στη Σίτι παίρνει τουλάχιστον 22 εκατ., τα μισά ο Κλοπ στη Λίβερπουλ, ο Αρτέτα στην Άρσεναλ και ο Σόλσκιερ στη Γιουνάιτεντ από 8 εκατ. Ο Μουρίνιο, που απολύθηκε από την Τότεναμ, είχε συμβόλαιο 18 εκατ. και έκλεισε με 8 εκατ. στη Ρόμα, που την εξαγόρασε αμερικάνικο fund. Άλλα τα νούμερα στο αγγλικό, άλλα στο ιταλικό και πολύ πιο χαμηλά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χοντρά λεφτά δίνει και το πρωτάθλημα στην Κίνα, αλλά δεν ανεβάζει τη χρηματιστηριακή αξία του προπονητή, ακόμα και να κερδίζει κούπες.

Και για μια ομάδα κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, είναι πολυτέλεια να πληρώσει περισσότερο από μισό εκατ. για προπονητή. Κατόπιν τούτου μ΄ αυτά τα λεφτά είναι και ζήτημα τύχης να πετύχουν το λαβράκι.

…………………………………………………………………

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και οι γυναίκες που δεν κατήγγειλαν βιασμό, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης