Η Ολλανδία ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αφού στον τελικό της… παρηγοριάς επικράτησε 3-0 της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας, στη Μπραζίλια. Στο 3’ ο Φαν Πέρσι σκόραρε από την άσπρη βούλα του πέναλτι, το 2-0 σημείωσε στο 17’ ο Μπλιντ, ενώ το 3-0 πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Φαϊνάλντουμ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εφιαλτικά για τη Βραζιλία και τα… φαντάσματα του ημιτελικού με την Γερμανία άρχισαν να ξυπνούν στην Μπραζίλια! Μόλις στο 2’ ο Ρόμπεν ανετράπη από τον Τιάγκο Σίλβα και ο διαιτητής Χαϊμουντί… κατάφερε να κάνει διπλό λάθος, αφού καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ολλανδίας και έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Βραζιλίας. Στη συγκεκριμένη φάση θα έπρεπε να δείξει φάουλ εκτός περιοχής και κόκκινη στον Τιάγκο Σίλβα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Φαν Πέρσι, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Το 2-0 για τους Ολλανδούς ήρθε σχετικά γρήγορα. Στο 17’ η άμυνα της Βραζιλίας δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, μετά τη σέντρα και ο Μπλιντ που έγινε αποδέκτης στην περιοχή, πλάσαρε σωστά και σκόραρε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι στη συνέχεια άνοιξε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Στο 29’ ο Ζο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ντε Γκουζμάν με σουτ δεν βρήκε στόχο. Σημαντική ευκαιρία είχε η «σελεσάο» στο 38’ . Μετά τη γυριστή κεφαλιά από τον Λουίς Γκουστάβο, οι Παουλίνιο και Νταβίντ Λουίζ δεν πρόλαβαν τη μπάλα που πέρασε μπροστά από την εστία.

Στο δεύτερο μέρος πέρασαν στον αγώνα οι Φερναντίνιο και Ερνάνες και η Βραζιλία έγινε πιο δραστήρια επιθετικά. Στο 60’ από την προσωπική ενέργεια του Ραμίρες, ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σίλεσεν. Τρία λεπτά μετά το απευθείας φάουλ του Νταβίντ Λουίζ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ολλανδίας, ενώ στο 65’ η «σελεσάο» ζήτησε πέναλτι για χέρι του Φλάαρ, μετά το γύρισμα του Μαϊκόν, το οποίο δεν καταλογίστηκε.

Στη συνέχεια οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά τους «οράνιε». Στο 75’ το δυνατό σουτ του Χουλκ πέρασε άουτ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν η σειρά της Ολλανδίας να ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Ρόμπεν. Το τελικό 3-0 σημείωσε στο 90’ ο Φαϊνάλντουμ με πλασέ από κοντά, μετά από γύρισμα του Γιάνμαατ από το δεξιά.

Βραζιλία – Ολλανδία 0-3 (ΝΕΡΙΤ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 3′ πεν. Φαν Πέρσι, 17′ Μπλιντ, 90′ Φαινάλντουμ

Κίτρινες κάρτες: Tιάγκο Σίλβα, Όσκαρ, Φερναντίνιο – Ρόμπεν, Ντε Γκουζμάν

Κόκκινες κάρτες:

Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Παουλίνιο (57′ Ερνάνες), Όσκαρ, Μάξουελ, Ραμίρες (73′ Χουλκ), Λουίς Γκουστάβο (46′ Φερναντίνιο), Γουίλιαν, Ζο, Μαϊκόν.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν (90′ Βορμ), Φλάαρ, Ντε Φράι, Ίντι, Μπλιντ (70′ Γιάνμαατ), Φαν Πέρσι, Ντε Γκουζμάν, Ρόμπεν, Κάουτ, Κλάσι (90′ Βέλτμαν), Φαϊνάλντουμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης