Η Αργεντινή είναι η ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Η παρέα του Μέσι επικράτησε 4-2 της Ολλανδίας στα πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρωας» για τους νικητές ήταν ο Ρομέρο, που απέκρουσε τα πέναλτι των Φλάαρ και Σνάιντερ. Για την «λμπισελέστε» οι Μέσι, Γκαράι, Αγουέρο και Μάξι Ροντρίγκες που κλήθηκαν να εκτελέσουν κατάφεραν να σκοράρουν.

Την Κυριακή η Αργεντινή θα παίξει στο μεγάλο τελικό με τη Γερμανία με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Μία ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Βραζιλία και Ολλανδία.

Η διαδικασία των πέναλτι
0-0 ο Ρομέρο απέκρουσε το πέναλτι του Φλάαρ
0-1 η Αργεντινή. Ο Μέσι ευστόχησε
1-1. Ευστόχησε ο Ρόμπεν για την Ολλανδία
1-2 η Αργεντινή. Ευστόχησε ο Γκαράι
1-2 η Αργεντινή. Ο Ρομέρο απέκρουσε το πέναλτι του Σνάιντερ
1-3 η Αργεντινή. Ευστόχησε ο Αγουέρο
2-3 η Αργεντινή. Ευστόχησε ο Κάουτ και μείωσε για την Ολλανδία
2-4 η Αργεντινή. Ευστόχησε ο Μάξι Ροντρίγκες και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του!

Το παιχνίδι

Ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε καλό επίπεδο. Οι ομάδες προσπάθησαν να βρουν τους τρόπους για να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ, ωστόσο και οι δύο αντίπαλοι είχαν στηθεί πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι. Παρ’ όλα αυτά οι προϋποθέσεις για το γκολ υπήρχαν. Μετά το σουτ του Σνάιντερ στο 13’, η Αργεντινή είχε μία πολύ καλή στιγμή. Στο 15’ ο Μέσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όμως ο Σίλεσεν μπλόκαρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα καλή στιγμή είχε η «αλμπισελέστε» στο 24’, όταν ο Γκαράι προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι, ωστόσο δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά. Μετά το μισό του πρώτου μέρους οι Ολλανδοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, χωρίς να σκοράρουν.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 49’ με τον Σνάιντερ να εκτελεί ένα φάουλ έξω από την περιοχή, χωρίς να ανησυχήσει τον Ρομέρο. Σε γενικές γραμμές το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Χαρακτηριστικό ήταν ότι για να σημειωθεί ευκαιρία φτάσαμε στο 75’. Εκεί ο Ιγκουαΐν από το γύρισμα του Πέρες έβαλε την προβολή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, χτυπώντας στην εξωτερική πλευρά τον δικτύων του Σίλεσεν. Μάλιστα, η φάση… μύρισε έντονα γκολ, που το πλήθος ξεγελάστηκε, πανηγυρίζοντας για ένα τέρμα που δεν μπήκε ποτέ!

Ελάχιστες φάσεις έγιναν στην παράταση και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Στο πρώτο μέρος του έξτρα μισάωρου ο Ρομέρο χρειάστηκε να εξουδετερώσει μόλις ένα σουτ του Ρόμπεν στο 99’, ενώ η δουλειά του Σίλεσεν ήταν ακόμα πιο εύκολη. Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για την Αργεντινή στο 115’ ο Παλάσιο βρέθηκε απέναντι από τον Σίλεσεν και προτίμησε να δοκιμάσει να σκοράρει με κεφαλιά, γεγονός που βοήθησε τον Ολλανδό κίπερ να διατηρήσει την εστία του απαραβίαστη. Ίδια κατάληξη είχε και η φάση στο 117’ με τον Μάξι Ροντρίγκες να μην πιάνει σωστά το πλασέ.

Ολλανδία – Αργεντινή 0-0 (ΝΕΡΙΤ)

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες: Μάρτινς Ίντι, Χούντελααρ – Ντεμικέλις

Κόκκινες κάρτες:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (46′ Γιάνμαατ), Μπλιντ, Κάουτ, Ντε Γιονγκ (62′ Κλάζι), Φαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96′ Χούντελααρ).

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια):
Ρομέρο, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες (81′ Παλάσιο), Λαβέτσι (100′ Μάξι Ροντρίγκες), Μέσι, Ιγουαΐν (82′ Αγουέρο).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης