Απορρίφθηκε η έφεση της Ουρουγουάης για τον Σουάρες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, 17:25
Απορρίφθηκε η έφεση της Ουρουγουάης για τον Σουάρες
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (FIFA) ανακοίνωσε σήμερα την απόρριψη της έφεσης που κατέθεσαν ο Λουίς Σουάρες και η ομοσπονδία της Ουρουγουάης κατά της τιμωρίας του διεθνούς στράικερ για το δάγκωμά του στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στον αγώνα με την Ιταλία για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ, με αποτέλεσμα η ποινή που του επιβλήθηκε να παραμένει ως έχει.

Υπενθυμίζεται ότι η FIFA έκρινε ένοχο τον 27χρονο άσο για την ενέργεια αυτή και του επέβαλε αποκλεισμό εννέα αγώνων από την εθνική ομάδα, ημερολογιακό αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (άρα και από συλλογικό επίπεδο) και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

«Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA αποφάσισε να απορρίψει τις εφέσεις που κατέθεσαν ο Ουρουγουανός παίκτης Λουίς Σουάρες και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης και να επιβεβαιώσει την απόφαση που εκδόθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA στις 25 Ιουνίου 2014 στο σύνολό της. Οι όροι της απόφασης που πάρθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της FIFA γνωστοποιήθηκαν σήμερα στον παίκτη και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση προσθέτει ότι «η σχετική απόφαση δεν είναι ακόμη τελεσίδικη και δεσμευτική» και πως ο Σουάρες και/ή η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης μπορούν ακόμη να καταθέσουν έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, 18:47