Σε «υγιεινό περίπατο» μετέτρεψε η Εθνική Κροατίας τον αγώνα της κόντρα στο Καμερούν, που διεξήχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μανάους, για τη δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Το συγκρότημα του Κόβατς συνέτριψε με 4-0 τα «αδάμαστα λιοντάρια» και με την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση μπήκε εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό και θέλουν το «τρίποντο», προκειμένου να κατακτήσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Κόβατς, καθώς ευτύχησε να προηγηθεί στο 11ο λεπτό με τον Όλιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πάσα του Πέρισιτς και με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.

Σαν να μην έφτανε στους Αφρικανούς το γεγονός ότι αγωνίζονταν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, τον Σαμουέλ Ετό, στο 40′ έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Σονγκ για χτύπημα εκτός φάσης στον Μάντζουκιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κροάτες εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα έκαναν «περίπατο» στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στα «αδάμαστα λιοντάρια» που πέταξαν «λευκή πετσέτα» στον αγωνιστικό χώρο και μοιραία συνετρίβησαν.

Το 2-0 ήρθε για τους νικητές στο 48ο λεπτό με τον Πέρισιτς, ο οποίος από δημιουργός έγινε εκτελεστής και σκόραρε με όμορφο πλασέ μετά από μία κούρσα 40 μέτρων.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάντζουκιτς, ο οποίος βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλο δίχτυα.

Αρχικά στο 62′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς, που ήταν βασικός, έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 3-0, ενώ στο 73′ μετά από ασταθή απόκρουση του Ιτάνζ σε σουτ του Εντουάρντο, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Καμερούν-Κροατία 0-4

Γκολ: 11′ Όλιτς, 48′ Πέρισιτς, 62′, 73′ Μάντζουκιτς

Κίτρινες: Εντουάρντο

Κόκκινες: Σονγκ (απευθείας κόκκινη στο 40′ για χτύπημα εκτός φάσης στον Μάντζουκιτς)

Καμερούν: Ιτάνζ, Εμ Μπιά, Σεντού (46′ Νουνκέου), Ν’ Κουλού, Ασσού-Εκοτό, Σονγκ, Ενά, Ματίν Μουκάντζα, Αμπουμπακάρ (69′ Βεμπό), Τσούπο-Ματίνγκ (75′ Σαλί)

Κροατία:
Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λοβρέν, Πράνιτς, Όλιτς (69′ Εντουάρντο), Ράκιτιτς, Μόντριτς Σαμίρ (72′ Κόβασιτς), Πέρισιτς (78′ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης