Η FIBA «δικαίωσε» την Λιθουανία, επιβεβαιώνοντας πως υπήρξε λάθος από την πλευρά των διαιτητών στον αγώνα με την Γαλλία (σ.σ. 78-75 υπέρ των «τρικολόρ»), αλλά απέρριψε την ένσταση που υπέβαλαν για την επίμαχη φάση.

Υπενθυμίζεται πως 30,8΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, ο Βαλαντσιούνας εκτέλεσε δεύτερη βολή, που θα μπορούσε να φέρει το ματς στην ισοπαλία (το σκορ ήταν 76-75). Ο Ρούντι Γκομπέρ, έδιωξε την μπάλα μετά την αναπήδησή της στη στεφάνη, εμφανώς αντικανονικά, όμως οι διαιτητές δεν καταλόγισαν την παράβαση, ούτε καν συμβουλεύτηκαν το instant replay.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διεθνής ομσπονδία παραδέχθηκε πως η σχετική απόφαση ήταν λανθασμένη και απέκλεισε από τη συνέχεια του παγκοσμίου κυπέλλου τους τρεις διαιτητές, τον Ισπανό, Κόντε, τον Γκαρσία Νιέβες από τη Βενεζουέλα και τον Αργεντινό, Λεζκάνο.

«Η σωστή απόφαση θα έπρεπε να είναι να υποδειχθεί η αντικανονική παρέμβαση και να μετρήσει ένας πόντος υπέρ της Λιθουανίας. Οι διαιτητές αυτού του αγώνα δεν θα σφυρίξουν σε άλλα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της FIBA, ωστόσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν μετά την απόρριψη της ένστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης