Με μεικτά πρόσημα ξεκινούν τις συναλλαγές του Σεπτεμβρίου οι βασικοί δείκτες της Wall Street αλλά με τον Nasdaq να κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και για τη μεταποιητικό δραστηριότητας ψαλιδίζουν το ανοδικό μομέντουμ που οδήγησε τους δείκτες να κλείσουν με σημαντικά κέρδη τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει μικρές απώλειες 0,09% και κινείται στις 35.327,49 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,16%, στις 4.529,71 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 0,54% υψηλότερα, γράφοντας νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 15.341,60 μονάδες, με οδηγό την Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την όρεξη των επενδυτών σήμερα περιορίζουν τα σχετικά απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 374.000 τον Αύγουστο, ήτοι περισσότερο από τις 326.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά με ηπιότερο ρυθμό από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Εξέλιξη που ενισχύει τις ανησυχίες ότι η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού ενδεχομένως περιορίζει την ανάκαμψη των επιχειρήσεων από το πλήγμα που δέχθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι επενδυτές περιμένουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη της αγοράς εργασίας την Παρασκευή, όταν θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το σύνολο της απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα οποία αναμένεται, σύμφωνα με το CNBC, να δείξουν δημιουργία 720.000 νέων θέσεων εργασίας και περαιτέρω μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 5,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους φόβους τυχόν επιβράδυνσης του ρυθμού ανάκαμψης της οικονομίας εντείνουν και τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ, που συνέχισε να ανακάμπτει αν και με πιο ήπιο ρυθμό τον Αύγουστο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης