Το ένα τέταρτο της αξίας της χάνει σήμερα η μετοχή της Thomas Cook Group, ενώ τα ομόλογα διαμορφώνονται σε ιστορικό χαμηλό, μετά την υποβάθμισή της από τη Citigroup σε sell και τη μείωση της τιμής-στόχου στο μηδέν, έπειτα από την τελευταία αρνητική προειδοποίηση για την κερδοφορία.

Η μετοχή της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής εταιρείας παγκοσμίως, που χτυπήθηκε από τη μειωμένη ζήτηση για πακέτα διακοπών και τα υψηλά επίπεδα χρέους, διαμορφώθηκε στις 12,1 πένες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012, και είναι σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τον Νοέμβριο του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Thomas Cook εξέδωσε την τρίτη αρνητική προειδοποίηση σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους χθες, δηλώνοντας ότι οι εκπτωτικές τιμές και το υψηλότερο κόστος των καυσίμων και των ξενοδοχείων θα την έπληττε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Η μετοχή έφτασε να υποχωρεί μέχρι και 38%, εξαλείφοντας 78,6 εκατ. στερλίνες από την αξία της εταιρείας, η οποία διαμορφώνεται πλέον στις 223,75 εκατ. στερλίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης