Σταθεροποιητικές εμφανίζονται οι τάσεις εν όψει της έναρξης των συναλλαγών στη Wall Street την Παρασκευή, μετά το πρώτο ρεκόρ του Dow Jones από τον Ιανουάριο, την Πέμπτη.

Τα futures του βιομηχανικού Dow σημειώνουν άνοδο 12 μονάδων (+0,06%), ενώ εκείνα του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 1,25 μονάδες (+0,02%).
Τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,75 μονάδες (-0,02%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο S&P έκλεισε επίσης σε ιστορικό υψηλό, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Η εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζει να επηρεάζει τις κινήσεις των επενδυτών, αν και οι πρόσφατοι εκατέρωθεν δασμοί θεωρήθηκαν γενικά ηπιότεροι του αναμενομένου, γεγονός που συνέβαλε στο ανοδικό κλίμα.

Την Πέμπτη, πάντως, η Ουάσινγκτον προχώρησε σε επιβολή κυρώσεων κατά των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων για την αγορά από μέρους τους πυραυλικών συστημάτων και μαχητικών αεροσκαφών από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώθηση δίνουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία στις ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 στον προσαρμοσμένο αριθμό των 201.000, στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που τα επιδόματα διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 1969.

Εντός της ημέρας δεν αναμένονται εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να στρέφουν έτσι το βλέμμα σε εξελίξεις όπως η δημοπρασία, μέσω της οποίας η 21st Century Fox και η Comcast θα κονταροχτυπηθούν για τον έλεγχο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky. Η διαδικασία ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σάββατο.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με κέρδη στην πέμπτη και τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ ανοδικές εμφανίζονται οι τάσεις και στις ευρωαγορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης