Απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει το επίπεδο ρευστού που έχουν ως απόθεμα οι τράπεζες.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 0,58%. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 3,32% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί κατά 3,48%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,91%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει επίσης πτώση κατά 0,50%. Πτώση 1,38% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας, απώλειες 0,69% για τον NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε χτες Κυριακή πως μειώνει το επίπεδο του ρευστού που πρέπει να έχουν ως απόθεμα οι τράπεζες. Συγκεκριμένα τα επίπεδα ρευστότητας θα μειωθούν από τις 15 Οκτωβρίου κατά 100 μονάδες βάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή τα επίπεδα ρευστότητας βρίσκονται στο 15,5% για τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες και 13,5% για τις μικρότερες.

Η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία είναι η τέταρτη που πραγματοποιεί η Τράπεζα μέσα στο 2018, έρχεται εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει στο Πεκίνο η εμπορική διαμάχη Κίνας – Πεκίνου.

Μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν απώλειες με την China Construction Bank να σημειώνει πτώση κατά 4,14% και την Argicultural Bank of China κατά 3,08%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης