Διαγράφουν τις μεγάλες απώλειες που συσσώρευσαν από τη λήξη των συναλλαγών τα futures της Wall Street παρά την απάντηση της Κίνας για αντίποινα στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εντείνει τον πόλεμο κατά των εμπορικών πρακτικών του Πεκίνου.

Τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,12%, ενώ τα futures του S&P 500 κινούνται στο +0,16%. Εναλλαγή προσήμων καταγράφουν τα futures του Nasdaq λίγο πριν την εκκίνηση των κανονικών συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη ο Dow Jones έχασε περισσότερες από 720 μονάδες, με τις απώλειες να επιταχύνονται το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών οδηγώντας τον δείκτη των blue chips κάτω από το ψυχολογικό όριο των 24.000 μονάδων. Με πτώση 2,9% ο δείκτης έκλεισε στις 23.957 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,5% στις 2.643 μονάδες και με αυτόν τον τρόπο διέγραψε τα κέρδη που σημείωνε από τις αρχές του έτους.
Ο Nasdaq, με πτώση 178 μονάδων ή 2,4%, “προσγειώθηκε” στις 7.166 μονάδες, αλλά παραμένει θετικός για το έτος.

Η κυβέρνηση της Κίνας προέτρεψε την κυβέρνηση των ΗΠΑ σήμερα να αποφύγει να θέσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις σε κίνδυνο, αντιδρώντας στους δασμούς σε σειρά κινεζικών προϊόντων που ανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, επικαλούμενος την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας για την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου πολλές κινεζικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι το Πεκίνο ευελπιστεί πως η Ουάσινγκτον θα απομακρυνθεί από “το χείλος του γκρεμού”, ότι θα πάρει “συνετές αποφάσεις” και δεν θα “σύρει” τις διμερείς σχέσεις σε ένα “επικίνδυνο μέρος”, προσθέτοντας ότι εναντιώνεται στα μέτρα προστατευτισμού που οδεύει να πάρει μονομερώς η αμερικανική κυβέρνηση.

Η Κίνα έχει προετοιμαστεί πλήρως να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της και δεν φοβάται έναν εμπορικό πόλεμο, μολονότι δεν θέλει τέτοιον, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 3,1% το Φεβρουάριο, αντιστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την πτώση που σημείωσαν στην αρχή της χρονιάς και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από πέρυσι το καλοκαίρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης