Ήπια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να εστιάζουν και σήμερα στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου, παρακολουθώντας, ωστόσο, προσεκτικά την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και αναμένοντας την έκθεση της Federal Reserve, αργότερα σήμερα, για τις οικονομικές συνθήκες, γνωστή και ως Beige Book.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει 88,68 μονάδες ή 0,25% και κινείται στις 35.545,99 μονάδες, επιδιώκοντας να διευρύνει το πενταήμερο ανοδικό σερί του, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,24% στις 4.530,60 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται μόλις 0,05% υψηλότερα, στις 15.137,40 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αγοραστική διάθεση των τελευταίων ημερών τροφοδοτούν τα θετικά μηνύματα από τα εταιρικά κέρδη τριμήνου, που έχουν παραγκωνίσει προσωρινά τις ανησυχίες σχετικά με το πιθανό πλήγμα στα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων, λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες από τη συνεχιζόμενη πανδημία.

Η Fundstrat Global Advisors, πάντως, αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για την τιμή-στόχο του δείκτη S&P 500 στο τέλος του έτους, στις 4.800 μονάδες από τις 4.700 μονάδες προηγουμένως.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες, οι αναλυτές της εταιρείας, με επικεφαλής τον ιδρυτή της Tom Lee, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «ισχυρή τάση ανάληψης κινδύνου», η οποία ενισχύεται από το συνήθως ισχυρό κλείσιμο του έτους που ακολουθεί τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, σήμερα οι επενδυτές αναμένουν έναν ακόμη γύρο αποτελεσμάτων τριμήνου από σημαντικές επιχειρήσεις, όπως η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, που αναμένεται να ανακοινώσει τα μεγέθη της μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

Οι ευάλωτες στις αποδόσεις των ομολόγων μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ωστόσο, αντιμετωπίζουν κάποιες πιέσεις σήμερα, που δεν τους επιτρέπουν να κινηθούν υψηλότερα, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται ανοδικά. Σημειώνεται ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς στο 1,633% κοντά στο υψηλό πέντε μηνών.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων πήραν την ανιούσα την Τρίτη, αφότου ο Christopher Waller, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, ύψους 120 δισ. δολαρίων, από τον επόμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης