Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve για νέα στοιχεία όσον αφορά την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν σήμερα τα πρακτικά από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στις 27 και 28 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά για νέα στοιχεία όσον αφορά τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας ιδιαίτερα στις μηνιαίες αγορές ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιεί για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η ενίσχυση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές να εκτιμήσουν ότι η Fed ενδεχομένως να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο να μετριάζει τις αγορές των τίτλων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αξιωματούχοι της Fed είναι κοντά σε συμφωνία για να ξεκινήσει η μείωση των αγορών από τον Νοέμβριο, με την Wall Street Journal να αναφέρει ότι κάποια στελέχη της κεντρικής τράπεζας επιθυμούν οι αγορές να λήξουν μέχρι τα μέσα του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν μια επίσημη ανακοίνωση για τις αγορές στο ετήσιο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ την επόμενη εβδομάδα ή στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 45,67 μονάδες ή -0,13% στις 35.300,19 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει οριακά κέρδη 0,01% στις 4.448,38 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 13,31 μονάδες ή 0,09% στις 14.669,39 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones οκτώ κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Salesforce με κέρδη 3,92 δολ. ή σε ποσοστό 1,59% στα 250,91 δολ. και ακολουθούν Home Depot στα 324,73 δολ. με άνοδο 1,24% και Walmart στα 152,23 δολ. με κέρδη 1,02%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Boeing (-0,82%), Chevron (-0.76%) και Goldman Sachs Group (-0,69%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα για νέες κατοικίες σημείωσε βουτιά τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 7% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κρατικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020 οι ενάρξεις σημείωσαν αύξηση 2,5%.

Οι κατασκευαστικές άδειες – ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα – αυξήθηκαν κατά 2,6% από τον Ιούνιο και 6% από τον Ιούλιο του 2020.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Target Corp. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο. Καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών ήταν και τα οικονομικά αποτελέσματα της Lowe’s.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης