Γύρισαν σε αρνητικό έδαφος οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά το θετικό τους άνοιγμα και μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.
Βέβαια, η Wall Street είναι έτοιμη να κλείσει με ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη, μετά από το πρόσφατο παγκόσμιο sell-off των αγορών. Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι η καλύτερη του τελευταίου έτους.

Μάλιστα, η πρόσφατη μεταβλητότητα είχε ωθήσει, την περασμένη εβδομάδα, τους δείκτες της Wall Street σε περιοχή διόρθωσης, ήτοι 10% χαμηλότερα από τα τελευταία τους ιστορικά υψηλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, η Wall Street εξασφάλισε θετικό πρόσημο για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καλλιεργώντας περαιτέρω το έδαφος για την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου έτους και με τον Dow Jones να τερματίζει πάνω από τα επίπεδα – ορόσημο των 25.000 μονάδων.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο Dow Jones, σήμερα, υποχωρεί κατά 0,15% ή 38,09 μονάδες στις 25.162,28 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,14% ή 3,78 μονάδες στις 2.727,42 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,14% ή 10,41 μονάδες στις 7.246,02 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Coca-Cola Co. κερδίζει 0,6%, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη δ’ τριμήνου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές για τα ξένα προϊόντα που εισήχθησαν στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1% τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω ενός ευρέως φάσματος ανόδου των τιμών.

Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψε η κατασκευαστική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς ο αριθμός των νέων κατοικιών που βρίσκονται υπό κατασκευή, αυξήθηκε 9,7% σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Στις υπόλοιπες αγορές, θετικές τάσεις επικρατούν στην Ευρώπη, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει την καλύτερη εβδομάδα από το 2016.

Παράλληλα, το δολάριο “μάζεψε” τις απώλειες που σημείωσε νωρίτερα, ανακάμπτοντας ελαφρώς, αν και η εβδομάδα θα κλείσει στο σύνολό της με απώλειες της τάξεως του 2% για το αμερικανικό νόμισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης