Με μικρές απώλειες κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό την Πέμπτη τα οποία αναμένεται να δείξουν ένα νέο άλμα των τιμών.

Η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο την Πέμπτη, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η ενίσχυση του πληθωρισμού ενδεχομένως να αναγκάσει την αμερικανική Federal Reserve να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο την απόσυρση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία του Απριλίου εξάλλου έδειξαν ετήσιο άλμα 4,2% του δείκτη τιμών, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις αγορές παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve ότι η μεγάλη αύξηση των τιμών δεν θα έχει διάρκεια και δεν αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 74,91 μονάδες ή -0,22% στις 34.556,60 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 3,58 μονάδες ή -0,08% στις 4.223,05 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 41,50 μονάδες ή 0,31% στις 13.923,54 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones εννέα κινούνται με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Salesforce.com με κέρδη 3,34 δολ. ή σε ποσοστό 1,40% στα 241,48 δολ. και ακολουθούν Apple στα 127,24 δολ. με άνοδο 1,06% και Cisco Systems με κέρδη 0,78% στα 54,34 δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Walgreens Boots Alliance (-1,37%), Goldman Sachs Group (-1,30%) και JPMorgan Chase (-1,23%).   

Ο βιομηχανικός Dow Jones και ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισαν τη Δευτέρα με μικρές απώλειες, αν και ο πρώτος σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό στα υψηλά της ημέρας, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε μικρά κέρδη.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης για την εμπιστοσύνη μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε ελαφρώς τον Μάιο, στις 99,6 μονάδες από 99,8 τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η National Federation of Independent Business.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 68,9 δισ. δολ. τον Απρίλιο από το ρεκόρ των 75 δισ. δολ. ένα μήνα νωρίτερα, Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσε το έλλειμμα στα 69 δισ. δολ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το έλλειμμα συρρικνώνεται φέτος.

Οι αμερικανικές εξαγωγές αυξήθηκαν στα 205 δισ. δολ. που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν στα 273,9 δισ. δολ.

Την προσοχή των επενδυτών τράβηξε σήμερα και το μαζικό μπλακ-άουτ σε μεγάλες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της Amazon, το οποίο φέρεται να συνδέεται με πρόβλημα στον πάροχο υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους Fastly Inc.

Η Fastly ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα και έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για την αποκατάσταση των υπηρεσιών της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης