Σε πτωτική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 141 μονάδες, του S&P 17 μονάδες και του Nasdaq 46.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη αναζωπυρώθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση αδύναμων στοιχείων για την οικονομία της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η υποχώρηση κατά 0,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο στη Γερμανία, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Επίσης, η Κομισιόν, αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. 

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη ο επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ δήλωσε πως στόχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών. Είχαν προηγηθεί επικρίσεις σε βάρος της Fed για το δείπνο που είχε ο ίδιος ο Πάουελ τη Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, που κάποιοι ερμήνευσαν σαν άσκηση επιρροής του τελευταίου στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Twitter Inc ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο η εταιρεία δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα του α’  τριμήνου, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η μετοχή της προσυνεδριακά υποχωρεί πάνω από 7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ εταιρειών που θα ανακοινώσουν αργότερα σήμερα τα αποτελέσματά τους είναι η Philip Morris International και η T-Mobile US.

Στο μέτωπο των συγχωνεύσεων, η SunTrust Banks Inc. και η BB&T Corp. ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγχώνευση τους, με την αξία της συμφωνίας να διαμορφώνεται στα 66 δισ. δολ. όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για την παροχή επιδόματος ανεργίας, υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι ήταν πριν το μερικό κυβερνητικό shutdown που έληξε στις 25 Ιανουαρίου. 

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 19.000 στις 234.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στις 225.000 σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, που εξομαλύνει τη μεταβλητότητα, αυξήθηκε κατά 4.500 την προηγούμενη εβδομάδα στις 224.750 αιτήσεις που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης