Με πτωτικές τάσεις κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, στο κλίμα ανησυχίας που διαμορφώνει η στασιμότητα των τελευταίων ημερών στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα σε Ασία και Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones χάνει 13,66 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 1,02 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 17,05 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν χθες με μικρά κέρδη σε νέα ιστορικά υψηλά.

Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται να έχουν χάσει την ορμή τους τις τελευταίες ημέρες, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι “πάνε πολύ καλά”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι εμπορικές συνομιλίες έχουν βαλτώσει λόγω της απροθυμίας της Κίνας να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο νούμερο για τις αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τω κερδών ηγούνται οι εμτοχές των Walmart, Chevron και Walgreens Boots Alliance, ενώ των απωλειών εκείνες των Cisco, Nike και Visa.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο κολοσσός της λιανικής Walmart Inc. ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο.  Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Viacom Inc. ενώ από την πλευρά της η Cisco Systems, αν και ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έδωσε ένα απογοητευτικό outlook για την πορεία των εργασιών της τους επόμενους μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης