Υποχωρούν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την πολιτική διελκυστίνδα στις ΗΠΑ για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στις Βρυξέλλες, η χθεσινή συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι «παραμένουν πολύ μεγάλα κενά». Ωστόσο οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Κυριακή με την ελπίδα οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη μελλοντική σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου στη μετά-Brexit εποχή.

Αλλά και στην Ουάσινγκτον οι συνεχείς συνομιλίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών δεν έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες για την άρση του αδιεξόδου. Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών για το μέγεθος του πακέτου στήριξης και το είδος των μέτρων που θα περιέχει διατηρούνται, εμποδίζοντας τη σύναψη μιας συμφωνίας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,2% στις 26.756,24 μονάδες, ενώ και ο ευρύτερος Topix χάνει 0,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% και ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,3%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 χάνει 0,7%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης