Με απώλειες κινούνται την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ευρώπη και για τις εξελίξεις γύρω από τις συζητήσεις για το νέο οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,09% στις 366,47 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,54%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,21% και ο γαλλικός CAC 40 διολισθαίνει 0,27%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,31% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,49%.

Η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς ο αριθμός των καθημερινών νέων κρουσμάτων έφτασε σε ρεκόρ στην Ευρώπη τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένα τα βλέμματά τους στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν περιόρισαν περαιτέρω τις διαφορές τους σε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πελόζι, Ντρου Χάμιλ.

Η Πελόζι δήλωσε ότι η Τρίτη είναι η τελική προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στα επιχειρηματικά νέα, κατά 99% αυξήθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της UBS χάρη στον αυξημένο κύκλο εργασιών στις αγορές παγκοσμίως, βοηθώντας την τράπεζα να καταγράψει ισχυρές επιδόσεις στο investment banking καθώς και απροσδόκητη αύξηση στα κέρδη από τη διαχείριση πλούτου.

Παράλληλα, η Swedbank ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων για το γ΄ τρίμηνο του έτους, καθώς τα κέρδη αυξήθηκαν ενώ το κόστος μειώθηκε παρά την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την πανδημία. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 5,26 δισ. κορόνων έναντι των κερδών 4,66 δισ. κορονών στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 2,5% στα 6,71 δισ. κορόνες.

Η Remy Cointreau ανακοίνωσε ότι αναμένει τα κέρδη από το α΄ εξάμηνο να υποχωρήσουν 25%-30%, πρόβλεψη που αποτελεί βελτίωση από την προηγούμενη εκτίμησή της, καθώς οι πωλήσεις β΄ τριμήνου υπερέβησαν τις προβλέψεις, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για το κονιάκ της στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Η ζήτηση ενισχύθηκε από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ και από την ανάκαμψη στην Κίνα κατά τους εορτασμούς στα μέσα του φθινοπώρου, που εν μέρει αντιστάθμισαν την πτώση στις πωλήσεις που συνδέονται με τα ταξίδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης