Η Wall Street χθες το βράδυ βυθίστηκε, τα Χρημαστιστήρια της Ασίας ακολούθησαν και η Ευρώπη δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κλίμα. Ωστόσο η Αθήνα είναι τόσο υπερπουλημένη που κατόρθωσε έστω και τα τελευταία λεπτά να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με… άνοδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 626,86 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 610,51 μονάδων (-2,45%) και 630,26 μον. (+0,71%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 47,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 25,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,9 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,35%, στις 1.645,18 μονάδες, ενώ στο -0,02% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.009,48 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,20% στις 487,24 μονάδες, από το -3,86% ενδοσυνεδριακά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα είχε η σημερινή συνεδρίαση.
Ο Γενικός Δείκτης άρχισε τις συναλλαγές φτάνοντας μέσα σε λίγα λεπτά στο -2,45%, όπως άλλωστε και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος βρέθηκε έως και το -3,86%.

Κι ενώ το κλίμα στην Ευρώπη ήταν καθ’ όλα αρνητικό, το ΧΑ έδειχνε να προσπαθεί να διατηρήσει τα επίπεδα των 620 μονάδων, εκδηλώνοντας κάποιες υπολογίσιμες άμυνες.

Στο υπόλοιπο της συνεδρίασης οι πιέσεις ήταν αρκετές, ώστε να παραμείνει η αγορά στο “κόκκινο”, όμως μετά τις 16:00 έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι αγοραστές, οι οποίοι με αφετηρία τον τραπεζικό κλάδο, άρχισαν να οδηγούν σε θετικά εδάφη τους περισσότερους τίτλους.

Βέβαια, αυτό έγινε με… λίγα κεφάλαια, σύμφωνα με τον τζίρο, ο οποίος ήταν χαμηλότερος από τον μέσο όρο των τελευταίων, πτωτικών, συνεδριάσεων (αυξήθηκε σημαντικά στις δημοπρασίες).

Μια σοβαρή αντίδραση, ωστόσο, θα έλθει μόνο μετά από εξελίξεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο, οι οποίες θα δώσουν μια πιο θετική σαφήνεια στις προοπτικές της χώρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Πειραιώς, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο των πωλητών το τελευταίο διάστημα, έκλεισε με άλμα 6,36%, με την Εθνική να ακολουθεί με το δικό της +6,09%.

Κέρδη 4,31% για τη ΔΕΗ, η Aegean έκλεισε στο +2,52%, με τις ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Σαράντης, ΕΕΕ, Motor Oil, Grivalia, Τιτάν και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με απώλειες 4,18%, με τις ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Λάμδα να δέχονται ισχυρές πιέσεις κλείνοντας με πτώση που ξεπέρασε το 2%.

Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Φουρλή, Βιοχαλκο, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ, με τις ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή να κλείνουν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή η ΕΧΑΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης