Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την προκαταρκτική συμφωνία στο Κογκρέσο για την αποτροπή ενός νέου επεισοδίου αναγκαστικής αναστολής κυβερνητικών υπηρεσιών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και ενώ συνεχίζονται οι κρίσιμες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Το βράδυ της Δευτέρας Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για να αποτραπεί άλλο ένα κυβερνητικό shutdown. Ειδικότερα, οι διαπραγματευτές των Ρεπουμπλικανών συμφώνησαν ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στα σύνορα θα χρηματοδοτηθεί με πολύ λιγότερα χρήματα για την επέκταση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό απ’ ό,τι έχει απαιτήσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχική συμφωνία, που περιλαμβάνει την ανέγερση νέας περίφραξης σε μήκος 55 μιλίων θα χρειαστεί το πράσινο φως από τον Τραμπ, ο οποίος σε συγκέντρωση στο Ελ Πάσο του Τέξας, ανέφερε ότι “σημειώνεται πρόοδος”, προσθέτοντας ότι “το τείχος θα το χτίσουμε όπως και να έχει”.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 258,35 μονάδες (1,00%) στις 25.306,94 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 77,47 μονάδων (1,05%) στις 7.384,85 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 25,44 μονάδες (0,94%)  στις 2.735,22 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τρεις με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Caterpillar στα 131,89 δολ. με άνοδο 2,96 δολ. ή σε ποσοστό 2,29%. Ακολουθούν η Merck στα 78,24 δολ. με κέρδη 1,94% και η Intel με άνοδο 1,91% στα 49,70 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Coca-Cola (-0.14%), η Pfizer (-0,12%) και η Procter & Gamble (-0,07%).

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις στο μεταξύ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο Πεκίνο. Στο τέλος της εβδομάδας θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούσιν και ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Ρόμπερτ Λάιτιτζερ για συζητήσεις υψηλού επιπέδου.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αξιολογούν ένα νέο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς η περίοδος των ανακοινώσεων τριμήνου μπαίνει στην τελική της φάση. Η Under Armour Inc. σημειώνει άλμα άνω του 3% μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της US Foods Holding Corp. υποχωρούν 3,5% καθώς τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

Στα μάκρο της ημέρας, η National Federation of Independent Businesses ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις που καταρτίζει υποχώρησε 3,2 μονάδες στις 101,2. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης