Ο Χ. Γκότσης υπερασπίζεται την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, 14:22
Ο Χ. Γκότσης υπερασπίζεται την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Στο Συνέδριο του 7ου Greek Investment Forum της ΕΧΑΕ που γίνεται στη Νέα Υόρκη μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων που θα διαμορφώσουν το επενδυτικό περιβάλλον της επόμενης μέρας και θα καθορίσουν τις επιλογές των επενδυτών.

Η λύση που θα δοθεί για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους καθώς και η πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και του αναπτυξιακού προγράμματος, θα αποτελέσουν τη βάση για τις επιλογές των επενδυτών, οι οποίοι με τα νέα δεδομένα εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν σε ανασχεδιασμό της στρατηγικής τους για την Ελλάδα».

Επίσης ο κ. Γκότσης σημείωσε, ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως Εποπτική Αρχή, διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, τόσο για την προστασία των επενδυτών, όσο και για την αποτελεσματικότητα της αγοράς.

«Οι ξένοι επενδυτές που τοποθετούνται σε ελληνικούς τίτλους θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι η Ελληνική Κεφαλαιαγορά λειτουργεί στη βάση των Ευρωπαϊκών Κανόνων και της εθνικής νομοθεσίας, που παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και διαφάνεια στη συναλλακτική δραστηριότητα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, 14:22