Σε θετικό έδαφος και στα επίπεδα – ρεκόρ επιστρέφει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, η οποία και σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα του 2018 που και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street τερμάτισαν με αρνητικά πρόσημα.

Όπως φαίνεται, οι επενδυτές προσπαθούν να διατηρήσουν ακέραιο το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την έλευση του νέου έτους, αν και σήμερα εμφανίζονται επιφυλακτικοί, αποφεύγοντας μεγάλα “στοιχήματα”. Η αγορά όχι μόνο εισέρχονται σε περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και επεξεργάζεται ακόμη τις ανησυχίες που πυροδότησε χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο το Πεκίνο προσανατολίζεται προς τη μείωση της αγοράς αμερικανικών ομολόγων – πληροφορία που διαψεύστηκε από μέρους της Κίνας ως “ψευδής είδηση”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Σε ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά έφθασε ο βιομηχανικός Dow Jones, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,32% στις 25.451,78 μονάδες, την ώρα που ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 2.756,95 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,26% στις 7.172,45 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό “μέτωπο”, κέρδη κοντά στο 2% γνωρίζει η μετοχή της Delta Air Lines, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δ’ τριμήνου και την αναβάθμιση των προβλέψεων της εταιρείας για τις επιδόσεις του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η μετοχή της Eastman Kodak σημειώνει “βουτιά” άνω του 10%, στον απόηχο της είδησης ότι λανσάρει το δικό της κρυπτονόμισμα, με τη μετοχή να έχει καταγράψει ράλι άνω του 200%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, σηματοδοτώντας μια ισχυρή αγορά εργασίας που είναι πιθανό να συνεχίσει να “συσφίγγεται” το 2018. Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 261.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, πτώση για πρώτη φορά από το 2016 κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός παρά τη σταθερή οικονομία. Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,1% το Δεκέμβριο σε σχέση με το περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για την πρώτη πτώση από τον Αύγουστο του 2016.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αγορές, σε υψηλά τριών ετών κινούνται οι τιμές του αργού, εν όψει την απόφασης των ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, αυτήν την εβδομάδα. Ανοδικά κινείται και ο χρυσός, εν μέσω αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Στα κρυπτονομίσματα, τέλος, κοντά στο 5% περιορίζει τη “βουτιά” του το Bitcoin που έφτασε να χάνει σχεδόν 10% στα 13.448 δολάρια, μετά από την είδηση ότι η Νότια Κορέα πρόκειται να απαγορεύσει τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, ενώ και το Ripple “πέφτει” κατά περίπου 4%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης