Μεικτή εικόνα στη Wall Street μετά το ράλι προς νέα ρεκόρ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 17:17
Μεικτή εικόνα στη Wall Street μετά το ράλι προς νέα ρεκόρ

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall την Πέμπτη, με την αμερικανική αγορά να «φρενάρει» μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που έφερε τους Dow και S&P 500, μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά τους.

Τα καλά νέα από τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το γ' τρίμηνο έχουν τονώσει το κλίμα στη Wall Street, με τους επενδυτές να αφήσουν πίσω τους τη νευρικότητα του Σεπτεμβρίου, ακόμη κι αν παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την πανδημία και την κινεζική οικονομία.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις περίπου 70 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 86% σημείωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,23% στις 35.200 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,1% στις 4.530 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,2% στις 15.150 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow, οι 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και οι 16 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται οι Goldman Sachs (+1,08%), Walgreens Boots (+0,9%) και Nike (+0,82%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι International Business Machines (-6,84%), Caterpillar (-1,73%) και Visa Inc (-1,46%).

Η μετοχή της American Airlines Group προσθέτει άνω του 1%, αφού ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη ζημία για το γ' τρίμηνο, με τα έσοδά του σχεδόν να τριπλασιάζονται.  

Αντίστοιχη εικόνα και για τα αποτελέσματα της Southwest Airlines, η οποία ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενόμενoυ ζημιά για το γ' τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από την επιβατική δραστηριότητα σχεδόν τριπλασιάστηκαν, ενώ η συνολική ζήτηση παρέμεινε «αρκετά ισχυρή», παρά την επιβράδυνση της κίνησης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ως αποτέλεσμα της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ωστόσο, η μετοχή της υποχωρεί περίπου κατά 1%.

Επιπλέον, η AT&T κερδίζει 1%, αφού ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το γ' τρίμηνο και συνέχισε να βλέπει ισχυρή άνοδο στον αριθμό των συνδρομητών του.

Υψηλή αποτελεσματικότητα έδειξε η αναμνηστική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού και έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή τελικού σταδίου (φάσης 3), όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη.

Oι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η αναμνηστική δόση των 30 mg του εμβολίου τους έδειξε αποτελεσματικότητα 95,6% έναντι της νόσησης, σε μια περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία κυριαρχεί το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Η μετοχή της Pfizer παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις στις σημερινές συναλλαγές.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 17:25