Μικτή εικόνα δείχνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street στον απόηχο των διαβεβαιώσεων της Federal Reserve ότι θα είναι προσεκτική στην πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και μάκρο.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 88 μονάδες, του S&P υποχωρούν 2,25 μονάδες, ενώ του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 16 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fed διατήρησε χθες αμετάβλητο το εύρος του επιτοκίου στο 2,25%-2,5% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών,  με τον επικεφαλή της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell να σημειώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι η τράπεζα θα είναι “υπομονετική” ως προς τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων αλλά και την αποδιόγκωση του ισολογισμού της, ύψους 4,1 τρισ. δολ.

Οι δηλώσεις Powell άμβλυναν τις ανησυχίες των επενδυτών για τον κίνδυνο οι πιο σφικτές χρηματοπιστωτικές συνθήκες να παραλύσουν φέτος την οικονομική δραστηριότητα.

Στο “μέτωπο” των εμπορικών διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του για την πορεία των συνομιλιών με την Κίνα, αν και ξεκαθάρισε ότι τελική συμφωνία δεν θα υπάρξει μέχρι να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι επενδυτές “βομβαρδίζονται” και σήμερα με ένα νέο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Στο ταμπλό ο τίτλος της Facebook Inc. ξεχωρίζει με ράλι άνω του 11% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη της κατέγραψαν ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο.

Άλμα άνω του 8% σημειώνουν εξάλλου οι μετοχές της General Electric μετά τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου, ενώ στο αντίποδα η PayPal Holdings Inc. χάνει πάνω από 4% μετά το επιφυλακτικό outlook για το τελευταίο τρίμηνο.

Μεταξύ των εταιρειών κολοσσών που ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα τους είναι επίσης οι DowDuPont, United Parcel Service, Altria Group, Northrop Grumman, ConocoPhillips, Raytheon και Sprint Corp. ενώ μετά το κλείσιμο ανακοινώνουν τα οικονομικά τους μεγέθη οι Amazon.com Inc. και Symantec Corp.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε σε υψηλό 18 μηνών στα τέλη Ιανουαρίου, αν και αυτό οφείλεται κυρίως σε εποχικούς παράγοντες.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 53.000 στις 253.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τις νέες αιτήσεις στις 216.000.

Παράλληλα, οι αμοιβές των εργαζόμενων αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό το δ΄ τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης κόστους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,7% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου μετά από αύξηση 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης